Kaçak ve sahte içkiye karşı uyarı: TESK ve kimya mühendislerinden çağrı geldi

Yılbaşı öncesi kaçak ve sahte içki alarmı verildi. Emniyet 81 ilde eş zamanlı operasyonlar yaptı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, internetten etil alkol satışına daha fazla denetim yapılması gerektiğini belirtti. Kİmya Mühendisleri de etil alkolün ticari satışının yasalarla engellenmesini istedi.

Kaçak ve sahte içkiye karşı uyarı: TESK ve kimya mühendislerinden çağrı geldi

Sahte ve kaçak içkiden ölümler arttı, operasyonlar yapıldı. Uyarılar peş peşe geldi.

TESK'TEN SAHTE ALKOL UYARISI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşın içkiyi esnaftan bandrollü şişelerde alması gerektiğini belirtti:

- Bu sahte, kaçak alkol üretip satanlara karşı tetikte olunmalı. Her ilde denetimler hızla devam etse de, yılbaşından sonra da sürmeli. Vatandaşımız esnaftan güvenilir ve bandrollü şişeleri tercih etmeli.

KİMYA MÜHENDİSLERİNDEN ÇAĞRI

Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ali Nar, etil alkolün ticari satışının yasalarla engellenmesini talep etti:

- Etil Alkolün e-ticaret şeklinde satışı yasalarla engellenmelidir. Etil Alkol üreticilerinin üretim ve arz miktarları kayıt altına alınmalıdır, ithal edilenler izlenmelidir. Tüketiciyi bilinçlendirmek için çeşitli kanallarla etkili yayınlar yapılmalıdır.

# uyarı # sahte içki # yılbaşı # alarm # TESK # bendevi palandöken # kaçak içki # Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu # kimya mühendisleri odası # etil alkol # kimya mühendisleri # Yılbaşı içki