'Adım Doğu' yazarı Türel Ankaralı okurlarla buluştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in hayatını anlatan 'Adım Doğu' kitabının yazarı Aslıhan Türel Ankaralılarla buluştu. Ankara'da okuyucularla söyleşide bir araya gelen Türel, çocuk Doğu, genç Doğu, arkadaş Doğu'yu kitapta nasıl kaleme aldığını anlattı.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı, Genel Başkan Doğu Perinçek'in hayatını anlatan 'Adım Doğu' kitabı için bir söyleşi düzenledi.

Söyleşiye kitabın yazarı Aslıhan Türel katıldı. Türel, kitabın adının doğuşunu anlattı:

- İsmi Doğu idi. Daha sonradan adım Doğu ya dönüştü. Bu kitap Doğu Perinçek siyasi isim olan fakat onun haricinde bu kitap Doğu'yu da anlatıyor. Çocuk Doğu'yu anlatıyor. İşkencelerdeki Doğu'yu anlatıyor. Bir takım iktidarlar tarafından yasaklanan Doğu'yu anlatıyor. Gazeteci Doğu'yu anlatıyor. 

 Okuyucuların sorularını yanıtlayan Türel, Doğu Perinçek'i dinlerken kendisini en çok etkileyen bölümü paylaştı:

- Bu işkenceleri dinlerken en az ben de onun kadar etkilendim. Çok soğukkanlıyımdır dinlerken zorlandığım zamanlar oldu. Sesi birlikte kulaklarımda çınlıyor. 'Tırnaklarıma kadar simsiyahtım' Bir insanın vücudu nasıl simsiyah olur? Tırnaklarına kadar simsiyah olma durumu etkiledi. Bıkmadan bunlardan geçmiş olması o davaya adıyor olması o başka takdir edilecek bir şey.

Türel, Perinçek'in hayatını anlatan kitabın ardından belgesel olabileceği yönünde de sinyal verdi:

- Belgeselcilik artık kalmadı. Canlandırmalar ile anlatmak isterim. Beşparmak dağlarındaki o anıları... 

Türel, kitabın son kısmında kaleme aldığı Perinçek'in vasiyet kısmını da anlattı:

- Vasiyeti var mi diye sordum. Var hatta Şule de bilmiyor dedi. Bitirilmesini bekledim. Okudum devrimci duruş budur dedim. Bu adamın devrimci duruşu bu. Hayata karşı bir duruş sergiliyor dedim ölüme karşı değil.




Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Doğu Perinçek