Cemevleri Başkanlığı'nda atamalar belli oluyor

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanlığı atamalarının Cuma gününe kadar yapılması bekleniyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Danışmanı Ali Arif Özzeybek, başkanlığın Ankara’daki binası tutulduğunu ve tadilat yapıldığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısında kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanlığının ayrıntıları netleşiyor.

ATAMALAR YAPILACAK

Sürecin yürütücülerinden İçişleri Bakanı Danışmanı Ali Arif Özzeybek, bu hafta içinde başkanlığa atamaların yapılacağını duyurdu. Uzman alımlarının da başlayacağını söyledi:

- Bir hafta içerisinde başkanlığın başkan, başkan yardımcıları ve danışma kurulu Cumhurbaşkanımız tarafından atanacak. Tadilat işlemlerine de başlandı. 58 ilde kapsamlı bir çalışmayı son haline getirdik.

Özzeybek, Cemevleri Başkanlığı için müstakil bir bina tutulduğu, binada tadilat yapıldığını aktardı.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanlığı merkez binasının Ankara’nın en işlek caddelerinden Atatürk Bulvarı’nda olduğu kaydedildi. Başkanlık, Kızılay’a yakın eski Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği binası olarak bilinen binada hizmet verecek.

ÇALIŞMALARDA SON DURUM

Cemevlerinin elektrik giderleri için de hazırlıklar tamamlandı. 180 Alevi dedesi Şubat ayında ise Kerbela’ya götürülecek:

- Yakın zaman içinde bakanlık tarafından cemevlerinin aydınlatma giderleri de ödenmeye başlayacak. Ayrıca Alevi Bektaşi inanç önderlerini Kerbela’ya götürme projesinde de ilk kafile 6 Şubat’ta hareket edecek. Toplamda 180 dedemiz, üç farklı tarihte şubat ayı içinde katılacak.
# cemevi # alevi bektaşi