Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı kuruluyor

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı'nın kurulmasını içeren kanun teklifi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

Bilimsel çalışmalar yapmak, yurt dışında arkeolojik kazı, araştırma ve incelemeler gerçekleştirmek üzere kurulacak vakıf Kültür Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını yürütecek.

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu Teklifi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

Vakıf, Türk bilim insanlarınca her yönüyle incelenmesini teşvik edecek, yapılan bilimsel araştırma ve çalışmaları destekleyecek.

Vakfın faaliyetleri, bünyesinde oluşturulan ve merkezi Gaziantep'te bulunan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü tarafından yürütülecek.

Bilim kurulu, vakfın danışma organı olacak. En fazla 50 kişiden oluşacak bilim kurulunda yabancı üyelerin sayısı, toplam üye sayısının beşte birini geçemeyecek.

Vakıf çalışma gruplarına dahil olmak üzere, kurumlarındaki asli görevleri uhdelerinde kalmak şartıyla personel görevlendirilmesini talep edebilecek.

Cumhurbaşkanınca vergi muafiyeti tanınan vakıflara sağlanan tüm hükümlerden yararlanacak.

Öte yandan önergeyle "Mütevelli heyetinin, vakıf resmi senedinde değişiklik yapmaya yetkili olması" kabul edildi.

Teklife ihdas edilen yeni maddeyle, vakıf organlarında görevli kişilerden herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların bu aylıklarının kesilmemesine yönelik düzenleme yapılıyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# kültür bakanlığı