Rami Kütüphanesi açıldı

İstanbul'un 250 yıllık geçmişe sahip simge yapılarından Rami Kışlası 1,5 yıllık restorasyon çalışması sonrası kütüphaneye dönüştürüldü. Türkiye'nin en büyüğü olarak tanıtılan Rami Kütüphanesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

51 bin metrekarelik peyzaj alanı ve 4 bin 200 kişilik oturma kapasitesine sahip Rami Kütüphanesi, törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kütüphanenin yedi gün 24 saat kitapseverlere hizmet vereceğini söyledi. ''Rami'yi sadece bir kütüphane değil pek çok faaliyetin yapılabileceği bir kültür merkezi olarak planladık'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreni öncesi kütüphaneyi gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

Osmanlı Padişahı III. Mustafa döneminde yaptırılan Rami Kışlası, uzun süredir atıl vaziyetteydi. Kütüphane olacağı açıklanan alanda çalışmalar 1,5 yılda tamamlandı.

250 yılı aşkın tarihi olan kışlada hayata geçirilen kütüphanenin, 4 bin 200 kişilik oturma kapasitesi bulunuyor. 36 bin metrekarelik kapalı alanı olan kütüphane, okuma salonları, etkinlik alanları, atölye mekanları ve sergi gibi imkanlara sahip.

Komplekste, 0-3 ve 3-6 yaş gruplarına hizmet veren Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile ortaokul ve lise öğrencileri için tasarlanmış Gençlik Kütüphanesi yer alıyor. Ayrıca tüm yetişkin kullanıcıların kaynak ihtiyaçlarına uygun Yetişkin Kütüphanesi ile 10 adet ihtisas kütüphanesi de okurların ve akademisyenlerin hizmetinde olacak.

# kütüphane # rami kışlası