Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı kurulacak

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı kuruluyor. Vakfa ilişkin kanun teklifi, Meclis Komisyonunda kabul edildi.

Türk ve İslam arkeolojisi ile ilgili alanlarda bilimsel çalışmalar yapmak, yurt dışında arkeolojik kazı, araştırma ve incelemeler gerçekleştirmek üzere Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı kurulacak.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu Teklifi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

Vakıf, antropoloji, sanat tarihi, tarih, epigrafi gibi tüm ilgili alanlarda Türkiye, Avrupa, Asya, Balkanlar, Kafkasya ve dünyanın diğer bölgelerinde tarihi çağlar boyunca var olan kültürlerin, Türk bilim insanlarınca her yönüyle incelenmesini teşvik edecek, yapılan bilimsel araştırma ve çalışmaları destekleyecek.

Vakfın faaliyetleri, bünyesinde oluşturulan ve merkezi Gaziantep'te bulunan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü tarafından yürütülecek.

Bilim kurulu, vakfın danışma organı olacak. En fazla 50 kişiden oluşacak bilim kurulunda yabancı üyelerin sayısı, toplam üye sayısının beşte birini geçemeyecek.

Vakıf tarafından yurt dışında arkeolojik kazıların yapıldığı yerlerde, kazı süresiyle sınırlı olmak üzere ile geçici temsilcilikler açılabilecek.

# TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu # arkeoloji