Kabukları çöpe atan bin pişman! Karpuz kabuğu karpuzdan daha mı faydalı?

Karpuz kabuğu besin değeri ile şaşırttı. Yaz aylarının serinletici meyvesi karpuzun içindeki et kısmı kadar kabukları da hem serinletiyor hem de mucize besin içeriğiyle şaşırtıyor. Peki Karpuz kabuğu karpuzdan daha mı faydalı ? İşte o merak edilen sorunun yanıtı...

Kabukları çöpe atan bin pişman! Karpuz kabuğu karpuzdan daha mı faydalı?
Karpuzun Kendisi de Kabuğu da Mucize !

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri de karpuzdur. Hem serinleyeyim hem de içerdiği birçok vitamin ve mineralden faydalanayım derken, karpuz kabuğunu gözden kaçırıyor olabilir misiniz? Bu haberi okuduktan sonra karpuz kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçeceksiniz. 

Karpuz kabuklarrını sakın çöpe atmayın

İŞTE YAZ AYLARININ SERİNLETİCİ MEYVESİ KARPUZUN FAYDALARI!

Karpuz içerdiği yüksek su oranı ile vücudumuzu dehidrasyondan korumaktadır. Karpuz A vitamini, C vitamini, potasyum,  demir, lif ve likopen içeriği ile zengin bir besin değerine sahiptir. 

Karpuz kabuklarını çöpe atmayın

KARBUZ KABUĞUNUN İNANILMAZ FAYDALARI DİYORUM!

Karpuz kabuğu tüm karpuza oranla yüksek miktarda besin değeri içermektedir.

Karpuzun tatlı kısmında bulunan tüm vitamin ve mineralleri içermesinin yanı sıra tatlı kısmında bulamayacağımız belirli antioksidan, mineral ve vitaminleri de içermektedir.

Karpuz kabuklarının faydaları

Karpuz kabuğu düşük kalorili olmakla beraber yüksek oranda A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, potasyum ve çinko kaynağıdır.

Aynı zamanda yüksek oranda lif içeriğiyle sindirim sistemini rahatlatır, kan şekeri ve kolesterol düzeylerinin kontrol edilmesine yardımcı olur.

Karpuz kabuklarının faydaları

Ayrıca karpuz kabuğu içeriğindeki sitrulin ile kan basıncının düşürülmesine yardımcı olmaktadır. Sitrulin kalp ve dolaşım sistemi sağlığı için önemli bir bileşendir.

Karpuz kabuğunu çiğneyerek tüketebileceğiniz gibi meyve suyu kokteyllerine eşlik edecek şekilde de kullanabilirsiniz.

# sağlık # karpuz