Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: “Vermek için yalvarsalar dahi dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayisinde bağımsızlık vurgusu yaptı. “Bize vermek için yalvarsalar dahi, artık stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, 2023 Hedeflerini açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, savunma sanayiinde ve stratejik üretimde yerlilik oranını olabildiğince artırmak istediklerini söyledi. "Ambargolar umurumuzda değil. Artık bize yalvarsalar da almayız.” diyen Demir, savunma sanayisinde bağımsızlık vurgusu yaptı.

Teknopark İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında 2023 yılında hava savunma, silah, füze ve mühimmattan elektronik sistemlere kadar birçok hedef paylaşıldı.

Savunma sanayisinin "güçlenen Türkiye'nin yükselen yıldızı" haline geldiğini belirten Prof. Dr. Demir, 2023’te 6 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.

İsmail Demir, Dost ve kardeş ülkelerin savunma sanayi projelerine çeşitli seviyede ortak olarak katılmaları konusunda da kapılarının açık olduğunu belirtti.

 "SİVRİSİNEK VIZILTISINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Aydınlık Gazetesi İstihbarat Şefi Tevfik Kadan'ın sorusu üzerine, ODTÜ’de Savunma Sanayi Zirvesi’ne yönelik saldırıyı da değerlendirdi:

- ODTÜ’de bu faaliyet her yıl sorunsuzca yapılıyordu. Milli unsurlardan yoksun diyebileceğim veya savunma sanayi sektörünün gelişmesinden ve ürünlerinden kimin rahatsız olduğu malum; terör örgütü ve iltisaklılardan başkası olmayacağını düşünüyoruz, onlardan kaynaklı bir densizlik diye düşünüyorum. ODTÜ’nün içinde ODTÜ Teknokent varken, savunma sanayi şirketlerimiz faaliyet yürütürken bu etkinliği sabote etmenin anlamı yok ve bir sivrisinek vızıltısından başka bir şey değil. Kimlerin ne tiynette olduğunu da gösterdi diyebiliriz.

Türkiye Gençlik Birliği'nin 5 Ocak'ta Ortadoğu Teknik Üniversitesinde yapmayı planladığı 2. Savunma Sanayi Zirvesi, PKK yandaşlarının saldırısına uğramıştı. ODTÜ Yönetimi de PKK yandaşlarının provokasyonuna boyun eğerek, etkinliği iptal etmişti.

# Türk Savunma Sanayisi # Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir