İnsansız kara aracı Kapgan vitrine çıkıyor

Havelsan, insansız kara, hava ve deniz araçları geliştirmek için yoğun bir çalışma programı yürütüyor. İnsansız kara araçlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında ortaya çıkan "Kapgan" Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücüne güç katmaya hazır.

HAVELSAN, insansız kara, hava ve deniz araçları geliştirmek için yoğun bir çalışma programı yürütüyor. İnsansız kara araçlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında ortaya çıkan "Kapgan" Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücüne güç katmaya hazır. Yeni İnsansız kara aracı, 25-28 Ekim tarihlerinde, ilk kez sergilenecek.. İşte Kapgan'ın benzersiz özellikleri...

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen "Kapgan" yoğun çalışmalar sonucu görücüye çıkıyor...

HAVELSAN, "dijital birlik" konsepti için bir süredir insansız kara, hava ve deniz araçları geliştirmek için çalışmalar yürütüyor. Ağır sınıf insansız kara aracına yönelik çalışmalar ise öne çıkıyor.

İşte bu çalışmalar sonunda, ortaya Kapgan çıktı.

İsmini "fatih" anlamına gelen Göktürk Kağanı "Kapgan Kağan"dan alan ağır sınıf insansız kara aracı, etkili silah sistemi ile dikkati çekiyor. Kara ve hava hedeflerine karşı zırh delici özelliği olan bu silah sistemi, 2000 metre etkin menzile caydırıcılık sağlayacak. Farklı tip ve kalibrelerdeki silah sistemleri de Kapgan'a entegre edilebilecek.

Kapgan, yüksek manevra kabiliyeti sağlayan tekerlekli yapısı ile her türlü hava ve arazi koşullarında, değişik görüş şartlarında üstün harekat kabiliyetine sahip olacak.

Kapgan, saatte 25 kilometre hıza ulaşıyor, 6 saat operasyon gerçekleştirebiliyor.

Kapgan, SAHA İstanbul tarafından 25-28 Ekim'de düzenlenecek SAHA Expo Uluslararası Savunma ve Havacılık Fuarı'nda ilk kez sergilenecek.

# insansız kara aracı # Havelsan