Milli İHA Kızılelma testi geçti: Selçuk Bayraktar görüntüleri paylaştı

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'da bir aşama daha geride bırakıldı. Kızılelma, Taksi ve Koşu Testi'ni başarıyla tamamladı. Test görüntülerini Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkiye, ilk insansız savaş uçağına adım adım yaklaşıyor.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Kızılelma, Motor Entegrasyon Testinin ardından, Taksi ve Koşu Testini de başarıyla tamamlandı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, test görüntülerini sosyal medya hesabından, "Bayraktar Kızılelma'yla bir pazar hatırası..." notuyla paylaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da sosyal medya hesabından Kızıelma ile ilgili açıklama yaptı:

- Muharebe alanında insansız savaş uçağınız olduğunu düşünün. O insansız savaş uçağının TCG-ANADOLU'dan kalkıp indiğini hayal edin. İşte bunlar Türkiye'yi bölgeselden küresel bir güç haline getirmenin adımları.

Agresif manevralarla hava-hava muharebesi icra edebilecek olan Bayraktar Kızılelma, düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olan Kızılelma, gövde içinde taşıyacağı mühimmatı ile belirlenen hedeflere taarruz yapabilecek.

Türkiye'nin milli savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın ilk uçuşunu da bir kaç gün içinde yapması bekleniyor.

# iha # kızıl elma