AK Parti'ye HDP/PKK'dan görüşme reddi

AK Parti, başörtüsüne "anayasal güvence" amacıyla hazırlandığı belirtilen değişiklik teklifine destek için ikinci tur görüşmelerine başlıyor. AK Parti, daha önce yaptığı görüşmenin tepki toplamasına rağmen PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den ikinci kez randevu talep etti. HDP ise randevuyu kabul etmedi.

Anayasa Mahkemesi'nde HDP'nin kapatma dava süreci devam ederken AK Parti'den yine tepkilere neden olan bir hamle geldi.

AK Parti, başörtüsüne "anayasal güvence" sağlamak amacıyla hazırladıkları kanun teklifi üzerinde siyasi partilerle ikinci tur görüşmelerine hazırlanıyor. AK Parti, teklifin 400'ün üzerinde oyla referandumsuz kabul edilmesi amacıyla muhalefetin desteğini arayacak.

İlk tur görüşme, başörtüsüne anayasal güvence getiren teklifin hazırlanma aşamasında yapıldı. Komisyon görüşmelerinden önce ikinci kez muhalefetin kapısını çalacak. İlk ziyaret Cumhur İttifakı ortaklarından MHP ile olacak.

AK Parti ardından İyi Parti’ye ziyaret yapacak.

AK Parti'nin, ilk tur görüşmelerinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP’nin de kapısını çalması tepkilere neden olmuştu. Toplumun her kesimi kapatılmasını beklediği HDP'ye Meclis'te resmi ziyarette bulunulmasını eleştirmişti.

AK Parti bu tutumunu devam ettirerek ikinci kez HDP'den randevu talep etti. HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, talebe olumsuz yanıt verdiklerini açıkladı. Oluç, kapatma davası ve Hazine yardımının yapıldığı hesaplar bloke kararını hatırlatarak görüşmeyeceklerini söyledi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# ak parti # kanun teklifi # hdp