Perinçek: "Türk Milletini Anayasa'dan silmeye gücünüz yok"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Anayasa'da Türk tanımını değiştireceğini belirtmesi geniş kesimlerce tepkiyle karşılandı. Tepki gösterenlerden biri de Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek oldu. Perinçek, "Türk Milletini Anayasa'dan silmeye gücünüz yok" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Anayasa'nın 66. Maddesi'ndeki Türklük tanımının değiştirilmesi gerektiğini söylemişti. DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar da "Anayasa'dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?" sorusuna "doğru" diye yanıt vermişti.

DEVA Partisi ve Ali Babacan'ın Türklük karşıtı bu söylemlerine geniş çevrelerden tepkiler gelmişti. O tepkilerden biri de Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek'ten geldi. Perinçek, Ergenekon kumpas davalarındaki savunmasını hatırlatarak, "Türk Milletini Anayasa'dan silmeye gücünüz yok!" ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek'in ifadeleri şu şekilde:

- Altılı Masa'dan Ali Babacan, Türk Milletini Anayasadan çıkaracakmış. Silivri'de Ergenekon Mahkemelerinde 10 yıl önce söylemiştik: Türk Milletini Anayasa'dan silmeye gücünüz yok!
# vatan partisi # Doğu Perinçek # ali babacan # altılı masa # deva partisi