Ankara merkezli 16 ilde FETÖ operasyonu: 22 gözaltı

Ankara merkezli 16 ilde FETÖ operasyonu yapıldı. 2011-2013 arasındaki sınav sorularının usulsüz alınarak örgüt mensuplarına dağıtılmasına ilişkin soruşturmada 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 25 kişiden 22’si gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının 2011-2013 yılları arasında sınav sorularını örgüt mensuplarına dağıtmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Örgüt mensuplarının KPDS, ALES, YDS ve ÜDS sınav sorularını usulsüz şekilde aldığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında Ankara merkezli 16 ilde FETÖ operasyonu yapıldı. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüpheliler, örgüt evlerinde ve örgütün kamu çalışma evlerinde kaldıklarına, bu sınavlar dahil bir kısım sınav sorularının verildiğine ilişkin beyanlarda bulundu. Örgüt içinde mahrem imam konumunda bulunan kişiler ile meslek birlikteliği irtibat kayıtları olduğu kaydedildi. Ayrıca terör örgütünün gizli haberleşme yöntemi olan ardışık arama gibi yöntemleri kullanarak örgütsel faaliyetlerde bulundukları ortaya çıktı.

Çeşitli üniversitelerde akademisyen, kamu kurumu ve özel sektörde çalışma kayıtları bulunan 25 şüpheliden 22’si operasyonda gözaltına alındı.

# fetö # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # FETÖ/PDY operasyonu # operasyon # gözaltı