Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: "HDP'nin kapatılması bir demokrasi onurudur"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında, "Demokrasilerde siyasi partiler kapatılamaz" diyen Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "HDP'nin kapatılması bir adalet ve demokrasi onurudur" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin arkasındaki güce işaret etti:

-  Kılıçdaroğlu, HDP-PKK’yı arkalarken, terörle mücadelede destan yazan Türk Silahlı Kuvvetlerini terbiyesizce hedef almaktadır. Pençe-Kilit Harekatı’nda 506 terörist yok edilmiş, 575 mağara kullanılamaz hale getirilmiştir. Kılıçdaroğlu’nun karın ağrısı işte budur. İhalarımızdan, sihalarımızdan, insansız savaş uçağı Kızılelmamızdan, Hürjet’imizden, Atak-2 ile Gökbey helikopterlerimizden, 560 kilometrelik menzili olan Tayfun füzemizden, yerli ve milli teknoloji hamleleriyle yapılan diğer silah sanayi ürünlerimizden kimler gocunuyorsa biliniz ki onlar, küresel emperyalizme ruhlarını satan, iradelerini devreden ilkesizlerdir.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılma davasına ilişkin sözlerine de yanıt verdi:

- Teröre yardım ve yataklık yapan, bu kapsamda odak haline gelen HDP kapatılmasın da Kandil’e milletimizin vergileri mi aktarılsın? HDP’nin kapatılması bir adalet ve demokrasi onurudur. Bu onur yere düşemez, düşürülemez.Bu onurun çiğnenmesini isteyen Kılıçdaroğlu CHP’yi HDP’nin eline rehin bırakmış, PKK’nın güdümüne girmiştir.

MHP Genel Başkanı, milli savunma sanayiyi hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı da eleştirdi. 6'lı masadaki adaylık krizine de gönderme yaptı:

- Türk ordusuna kimyasal silah kullandı iftirasını atan sicili ve cibiliyeti bozuk Tabipler Birliği Başkanı’nı ziyaret edip destek mesajları veren Babacan’ın HDP’den siyaset yapmaya, ihanet kampanyasının azılı bir mensubu olmaya hazır olduğu da ayan beyan ortadadır. İhalarımız uçacak, zillet ittifakı, tıpkı dağdaki eşkıyalar gibi saklanacak delik arayacaktır. Cumhurbaşkanı adayını bir türlü bulamayan, masada birbirlerine atar gider yapan, demokrasi, özgürlük, insan hak ve hürriyetini özümsemekten aciz düşen zillet ittifakı Türkiye’nin önündeki düşman bariyeridir.

Erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuştu Bahçeli:

- Mevsim şartlarıyla birlikte hayatın olağan akışına uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir. Eğer Gazi Meclis’ten böyle bir karar çıkarsa, bu durum bir erken seçim değil, yalnızca seçim tarihinin güncellenmesi şeklinde okunmalı ve yorumlanmalıdır.
# cumhuriyet halk partisi # milliyetçi hareket partisi # kemal kılıçdaroğlu # devlet bahçeli # halkların demokratik partisi # altılı masa