Bakan Hulusi Akar'dan Yunanistan'a tepki: Yılın son gününde yoğun mesai

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi, yılın son gününde yoğun mesai yaptı. Suriye’nin kuzeyinde terör örgütüne yönelik operasyonların sevk ve idare edildiği Esas Komuta Yeri’nde Akar, video konferans toplantısında sahadaki son durum bilgisini aldı

Yılın son gününde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yoğun mesaideydi.

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla önce Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığına gitti. Akar, "Doğu" isimli havadan ihbar kontrol uçağının yaklaşık 3 saatlik görev uçuşuna katıldı. Kara, deniz ve hava unsurlarının faaliyetlerine ilişkin havadan inceleme ve denetlemeler yaptı. Hulusi Akar şunları söyledi:

Bir taraftan ‘hudut, namustur’ anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlıyoruz diğer taraftan terörü kaynağında yok etme stratejisi ile yurt içi ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Denizlerimizde ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi azimle ve kararlılıkla korumaya devam ediyoruz

 Görev uçuşunun tamamlanmasının ardından Bakan Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Kilis'e geçti. Akar, Sınır hattında bulunan, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütüne yönelik harekatların sevk ve idare edildiği 6’ncı Kolordu ve Müşterek Özel Görev Kuvveti Komutanlığına bağlı Esas Komuta Yeri’ne gitti. Bakan Akar "En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelemiz devam edecek" dedi. 

Hulusi Akar, sınır hattı ve yurt dışındaki birliklerin komutanları, Kuvvet komutanlıkları harekat merkezlerinin katılımıyla düzenlenen video konferans toplantısına katıldı. Bakan Akar, faaliyetlerin yanı sıra sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi. Akar, terör örgütü PKK’da ciddi bir çöküş olduğunu vurguladı ve devam etti:

Bunlar talimat da veriyorlar, yer altına girin diyorlar. Operasyonlarımızı, baskımızı artan bir şiddet ve tempoda artırarak teröristleri bulundukları yerlere gömmeye devam edeceğiz. Teröristlerin tek kurtuluş yolu Türk adaletine teslim olmaktır

 Milli Savunma Bakanı, Ege ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de değindi. Akar, Yunanistan'ın kendi yanlışlarını örtmek için Türkiye'ye yönelik "yayılmacılık, revizyonist politikalar" gibi gerçek dışı suçlamalarda bulunduğunu söyledi. "Bunlar sadece uluslararası ortamda insanların aklını karıştırmak için ortaya atılmış şeyler” dedi. Akar devamında şunları ekledi:

10 kilometrekarelik Meis Adası'na 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı istiyor, uluslararası arası anlaşmalara aykırı olarak adaları silahlandırıyorlar. Bugüne kadar herhangi bir oldubittiye müsaade etmediğimiz gibi buna da etmeyeceğiz.
# bakan akar # hulusi akar # hulusi akar yunanistan # yunanistan'a tepki