İşte Meclis'in yeni yıl gündemi

Meclis, yeni yıldaki çalışmalarına 3 Ocak Salı günü başlayacak. Yeni yılda emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi, sözleşmeli personelin kadroya alınması, 7’nci yargı paketi ve anayasa değişikliği için çalışmalar yapılacak.

Meclis, 1 haftalık aranın ardından 3 Ocak Salı günü yasama faaliyetlerine başlayacak.

Yeni yılda Genel Kurul’un ilk gündem maddesi, çocuk istismarına ilişkin araştırma komisyonu kurulması olacak. Ak Parti’nin hazırladığı araştırma önergesi, CHP, MHP, İyi Parti ve HDP'nin aynı konudaki önergeleri ile birleştirilerek görüşülecek.

Önerge kabul edilirse çocuk istismarına ilişkin araştırma komisyonu kurulacak. Komisyon 17 üyeden oluşacak ve 3 ay süre ile çalışacak. Bu kapsamda hazırlanacak rapor, Genel Kurul’da gündeme gelecek.

Meclis yeni yılda önemli yasal düzenlemeler için de yoğun bir mesai yapacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili hazırlanan taslak metnin de Meclis'e gelmesi bekleniyor. Düzenlemenin son şekli verildikten sonra yine Ocak ayının ilk günlerinde Meclis’e sunulması planlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yaklaşık 10 maddeden oluşan taslak metin hazırladı. Düzenlemeye Ak Parti grubu tarafından son şekil verilmesinin ardından Meclis’e sunulacak.

Adalet Bakanlığı tarafından çalışmaları devam eden 7'nci yargı paketi de yeni yılın yasal düzenlemeleri arasında yer alıyor. Yargı paketinin Ocak ayı ortalarında Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Yine Ak Parti'nin Meclis’e sunduğu başörtü düzenlemesine ilişkin anayasa değişikliği teklifi de yoğun mesai harcanacak teklifler arasında yer alıyor. Teklif, önce Meclis Anayasa Komisyonu’nda sonra ise Genel Kurul’da görüşülecek.

Ayrıca ekonomiye yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifleri de Meclis Başkanlığına sunulacak.

Meclis’te siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da bir haftalık aranın ardından yeniden başlayacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 4 Ocak Çarşamba günü yeni yılın ilk Ak Parti grup toplantısında konuşacak.

# yeni yıl # meclis # tbmm