"HDP asla siyasi kuruluş değildir"

Beyoğlu'ndaki terör saldırısında eski eşi Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar'ı kaybeden oyuncu Nurettin Uçar, patlamanın gerçekleştiği noktaya gelerek karanfil bıraktı. Uçar " Biz PKK/YPG terör örgütü diyebiliyoruz. Sokakta gezebiliyoruz, anlımız açık" dedi.

Beyoğlu İstiklal caddesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısında eski eşi  Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar'ı kaybeden oyuncu Nurettin Uçar, patlamanın olduğu yere gelip hayatını kaybedenleri andı. 

Patlamanın olduğu noktaya gelip karanfil bırakan Nurettin Uçar göz yaşlarına hakim olamadı. Basın mensuplarına konuşan Uçar, "Bugün biz burada TBMM'de PKK terör örgütüdür diyemeyen insanlardan daha güçlüyüz, hem millet olarak hem halk olarak." ifadelerini kullandı. 

Nurettin Uçar konuşmasına şöyle devam etti:

HDP asla bir siyasi kuruluş değildir. Yabancı insanların Türkiye'deki misyonudur. Hiçbirinin zaten Kürtlükle Türklükle alakası yoktur. Bu insanlar korkaktır. Bu insanlar cesaretsizdir. Bak biz cesaretliyiz. Biz PKK'ya terör örgütü diyebiliyoruz. Sokakta geziyoruz alnımız açık onlar diyebiliyorlar mı? Çünkü onlar sınır ötesindeki YPG/PKK'nın arka bahçeleri o yüzden diyemiyorlar."
# İstanbul # pkk # PKK uzantısı YPG # Nurettin Uçar # taksim patlama # beyoğlu # taksim bombacısı # terör saldırısı