Özgür Bursalı: ''Açılım değil PKK'yı bitirme çağrısı''

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'in Kandil'e yaptığı çağrıyı değerlendirdi. Rudaw’ın sorularını yanıtlayan Bursalı, bu çağrının "açılım" değil PKK'yı bitirme çağrısı olduğuna vurgu yaptı.

"ÇÖZÜM SÜRECİ EVRELERİ KAPANMIŞTIR"

Kandil'e yapılan çağrısının açılım değil PKK'yı bitirme çağrısı olduğuna dikkat çekti. Kandil'in beyaz bayrak çekeceğini ifade etti:

- PKK teslim olacak, PKK bitirilecek. Bu çağrı, kamuoyunda bahsedildiği gibi açılım çağrısı değildir. Açılım, Türkiye’de çözüm süreci evreleri kapanmıştır.

"BU, PKK’YI TESLİM ALMA ÇAĞRISIDIR"

Rudaw’ın sorularını yanıtlayan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in Kandil’e çağrıda bulunmasının “açılım" değil PKK'yı bitirme çağrısı olduğuna vurgu yaptı:

- Bu çağrı Vatan Partisi’nin çağrısıdır. Hükümetle görüşülerek ya da danışılarak yapılmış bir çağrı değildir. Ayrıca Vatan Partisi bu çağrıyı ilk kez de yapmıyor. Bu, PKK’yı teslim alma çağrısıdır. Genel Başkanımız ‘elinizdeki Amerikan, İsrail silahlarını bırakın, kardeşinize kurşun sıkmayın, teslim olun’ diyor. Amaç, Kandil’e beyaz bayrak çektirmektir. Türk ordusu kahramanca mücadele etmeye devam ediyor ve PKK’nın sonu geldi. Çağrı, mücadelenin kesin sona ulaşması için yapılmıştır. Ayrıca Diyarbakır Anneleri’nin de tarihi çağrısıyla onlarca evladımız Amerikan silahlarını bıraktı. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne katıldı. Bu, devam edecek, PKK teslim olacak, PKK bitirilecek. Bu çağrı, kamuoyunda bahsedildiği gibi açılım çağrısı değildir. Açılım, Türkiye’de çözüm süreci evreleri kapanmıştır. Terörle mücadele kesin zaferine ulaşacaktır. Suriye ile işbirliği ve HDP’nin kapatılması bu sürecin en önemli aşamasıdır.

"PKK, BU ÇAĞRILARA KAYITSIZ KALAMAZ"

Vatan Partisi'nin silahını bırakan, Türkiye’nin birlik ve beraberlik sürecine katılan, hatasından dönen herkesi kucaklamaya hazır olduğunu da belirtti Bursalı:

- Bu süreci hızlandırmak için yapılacaklar bellidir. Suriye ile işbirliği; Türkiye’nin vatan bütünlüğü ve PKK’ye beyaz bayrak çektirmek için hayati önemdedir. Suriye’de PKK’ye dair her türlü örgütün temizlenmesi önceliktir. İkincisi HDP kesinlikle kapatılacaktır. Terör örgütünün uzantısı HDP, TBMM’yi daha fazla işgal edemez. PKK, bu çağrılara kayıtsız kalamaz. Çünkü sonu gözüktü.

"BÜYÜK BİR ZAAFTIR"

Vatan Partisi Genel Sekreteri'ne AK Parti'nin HDP ziyareti de soruldu:

- HDP ile yapılan her türlü beraberlik, Türkiye’ye ihanettir. Vatan Partisi bu girişimlerin karşısındadır ve bunlara asla müsaade etmez. Garo Paylan’lar çözüm rüyaları görmesin. O dönem bitmiştir. AK Parti’nin HDP ile görüşmesi; Türkiye’nin vatan bütünlüğü, ABD’nin planları ve Türk ordusunun mücadelesi anlamında büyük bir zaaftır.HDP, yasal ya da meşru bir parti değildir. ABD’nin Türkiye’deki aparatı ve terör örgütünün bir koludur. Vatan Partisi, terörle mücadele Suriye ile işbirliği, HDP’nin kapatılması konularında kararlı ve tutarlı tutum alan tek siyasi partidir.

 Son gelişmelerin Vatan Partisi’nin diğer partilerle olan farkını ortaya koyduğunu ifade eden Bursalı, "Bu süreçlerin Vatan Partisi’ne olan bir zararı olmaz, Vatan Partisi’ni güçlendirir. Çünkü Türk halkının taleplerini Vatan Partisi temsil eder. Bugün Diyarbakır, Siirt, Mardin ve bütün Güneydoğu’da en hızlı büyüyen parti Vatan Partisi’dir." ifadelerini kullandı.

# vatan partisi # Özgür Bursalı # güneydoğu # ak parti # pkk