KKTC'nin tanınması için Türkiye hangi adımları atmalı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olmasının yankıları sürüyor. KKTC'nin tanınmasında Asya’dan gelen ilk adımın ardından gözler artık tüm dünyanın tanımasında.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması için süreç hızlanıyor:

- Dünyadaki yeni arayışlar bölgesel ve küresel dengeler bakımından KKTC'nin haklı tanınma isteklerinin yerine getirilmesinde haklı sebepler oluşturuyor.

Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üyeliği kabul edilen KKTC'nin tanınması için ilk adım Asya'dan geldi. Artık süreç KKTC'nin tüm dünya tarafından tanınmasına doğru ilerliyor:

- KKTC'nin tanıması Batı'nın 300 yıldan beri giriştiği hemogamyoanın dışında hakkaniyetli çözümün inşa edilmesi anlamındadır.

 Talat Paşa Komitesi Başkanı aynı zamanda Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan konuyu Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Korkmazcan, TDT'nın KKTC'yi gözlemci üye olarak kabul etmesinin dünyaya bir mesaj olduğunu belirtti:

- Kardeş TDT Kıbrıs Türklüğünü kendi parçası olarak kabul etmesi dünyaya bir mesajadır. Yeni kurulmakta olan dünya düzeninde çok önemli bir adımdır. Kıbrıs konusunu çözümü ayın zamanda kurulmakta olan yeni dünya düzenin önemli aşamalarından biri olacaktır. 

 Korkmazcan, Türkiye'nin Asya'dan gelen bu adımı fırsata çevirerek daha somut adımlar atması gerektiğini ifade etti:

- Bu konuda adımların daha kararlı adım atılması stratejik ihtiyaçlarla bütünleştirilmesi gerekmektedir. Türkiye gelen tepkinin hiçbir geçerliliği yoktur. KKTC'nin tanıtılması için içinde bulunduğumuz süreç çok önemli fırsatlar barındırmaktadır. bu ortamda biz yerimizi net şekilde belirlemek suretiyle Kıbrıs davasını Asya güçlerinin davası haline getirmeliyiz.Süratle mazlum ülkeler bloğunun KKTC'yi tanıması için adım atmalıyız.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Türk Devletleri Teşkilatı # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # talat paşa komitesi # hasan korkmazcan