Bakan Bozdağ'dan İmamoğlu davası açıklaması : "CHP Genel Merkezi'nden hakim mi bulacağız?"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İmamoğlu davasında CHP'nin "hakim değiştirildi yeni hakim siyasi karar verdi" iddialarına ilişkin konuştu. Yargılamada ilk hakimin İmamoğlu'nın avukatlarının talebiyle değiştirildiğini söyleyen Bozdağ, "Ne yapacağız? CHP Genel Merkezi'nden hakim mi bulacağız?" dedi.

Gazete ve Televizyonların Ankara Temsilcileri ile buluşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'nin "hakim değiştirildi yeni hakim siyasi karar verdi" iddialarına ilişkin konuştu. Bozdağ, yargılamada ilk hakimin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarının talebiyle değiştirildiğine dikkat çekti:

- Tarafsızlığından taraflılığı konusunda netiz diye hakimi reddettiler. Üç defa reddetti. Red kararı reddedilince bir de itiraza götürdüler. Şimdi kendi reddettikleri hakim tarafsız değil dedikleri hakimi şimdi göklere çıkarıyorlar. Ondan sonra yerine gelen hakim karar verdiğinde de onu da yapmadıkları hakareti, yapmadıkları saygısızlığı bırakmıyorlar. Bu hakimi de reddettiler. Ne yapacağız? CHP Genel Merkezi'nden hakim mi bulacağız?

 Kesinleşen FETÖ davaları hakkında da bilgi veren Bakan Bozdağ, fiili darbe girişimine ilişkin davalarla ilgili bilançoyu da paylaştı:

Fiili darbe davalarına ait istatistik verilere baktığımızda 289 dosya var ve bu kapsamda 8 bin 725 kişi yargılanmış. Bunlardan bin 634’ü ağırlaştırılmış müebbet, bin 366 müebbet, bin 891’i süreli olmak üzere toplam 4 bin 891 kişi ceza almış.

Ulusal Kanala Ankara Temsilcisi Yakup Aslan'ın "Demirtaş sosyal medya paylaşımları ile siyasete müdahale etmeye çalışıyor. Tutuklulara sosyal medya kullanımı ile ilgili bir hak mı tanındı?" sorusuna yanıt veren Bozdağ, konuya ilişkin yasal bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi:

- Biz bunu önemsiyoruz ve bu konuyu şu anda çalışıyoruz. Yani dünyaya da bakıyoruz, ne yapabiliriz? Çünkü bir yandan hükümlü, öte yandan da sosyal medya ve diğer medya mecralarıyla farklı farklı işler yapıyor. Dünya buna nasıl bakıyor? Çünkü sosyal medya yeni. Başka ülkeler ne yapıyor? Biz de bunu çalışıyoruz. Yani burada bir değerlendirme ihtiyacı olduğunun farkındayız.
# CHP Genel Merkezi # bekir bozdağ