DEVA Partisi açılım vaatlerinde ısrarcı

DEVA Partisi, açılım vaatlerinde ısrarcı… Deva Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Abdurrahim Aksoy, iktidara geldiklerinde anadilde eğitim hakkının tam anlamıyla hayata geçirilmesi için devletin imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

Anayasa’daki “Türk vatandaşlığı” tanımını değiştireceğini açıklayan Ali Babacan’ın liderliğindeki Deva Partisi, terör örgütü PKK’nın talepleri arasında yer alan anadilde eğitim konusunda da ısrarcı…

 "ANADİLDE EĞİTİM İÇİN DEVLETİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara'da partisinin Eğitim Eylem Planı'nı açıkladı. Toplantı sonrası Rudaw'a konuşan Deva Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Abdurrahim Aksoy, iktidara geldiklerinde anadilde eğitim hakkının tam anlamıyla hayata geçirilmesi için devletin tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi:

- Biz Deva Partisi olarak dillere önem veriyoruz. Zaten programımızda da var. Diyor ki programımızda herkes anadilini kullanabilir. Bu noktada devlet de anadilini kullanmak isteyenlere imkan verecek, dillerini ilerletmeleri ve geliştirmeleri için; eğitimde kullanabilmeleri için hatta devlet işlerinde kullanmaları için… Bizim programınızda da var, çünkü Türkiye'de nüfusun yüzde 30'u Kürt. Kürtçe’nin de eğitimde ve devlet işlerinde kullanılması gerektiği görüşündeyiz. Bu noktada iktidar olduğunuzda inşallah bunu değiştireceğiz, anadilde eğitim, ilkokuldan üniversite eğitimine kadar devam etmeli.

Özerklik ve anadilde eğitim, terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP'nin başlıca talepleri arasında yer alıyor. HDP ile temas halindeki Altılı Masa ortakları da bu talepleri seçim vaatleri olarak gündemde tutuyor. ABD destekli Altılı Masa liderleri, açıklamalarında ve konuk oldukları programlarda Türklük kavramının Anayasadan çıkarılması, özerklik ve anadilde eğitim gibi PKK'nın başlıca taleplerini, demokrasi kisvesiyle kamuoyunun gündemine taşıyor.

# deva partisi # anadilde eğitim