Bahçeli'den Özdağ'a Sinan Ateş cinayeti yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin "katilin kim olduğunu biliyoruz" açıklamasına yanıt verdi.

- Tüm FETÖ’cüler partimize karşı algı operasyonları kanalıyla yeni bir kalkışma başlattılar. Cinayetin gölgesi birden bire Milliyetçi Hareket Partisi’ne düşürülmek istendi. Sayın Kılıçdaroğlu, suskun değilim, sadece firavun taktiklerinizi, edepsiz imalarınızı, seviyesiz ithamlarınızı seyredip gerekli notlarımı aldım, alıyorum.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin değerlendirme yaptı. Bahçeli, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın cinayete ilişkin "katilin kim olduğunu biliyoruz" sözlerine yanıt verdi:

- Adına zafer denilen yenilmiş ve casusların şebekesine dönmüş marjinal bir partinin ümitsiz vakası, “hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz” açıklamasıyla Cumhuriyet savcılarının görev alanına giren bir açıklamada bulundu. Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormak kuşkusuz şerefli Türk savcılarının ana görevi olduğunu buradan hatırlatmak, gereğinin yapılmasını istemek hem çağrım hem de görevimdir. Fetöyle Pensilvanya’da işbirliği yapıp Türkiye’de Milliyetçi Hareket’in üzerine saldırmak isteyen kim varsa şerefsiz oğlu şerefsizdir. İşleyen yargı sonucunu sabırla bekleyip suikastın maksat ve motivasyonunun iç örgüsünü tam anlamıyla görmek kanaatimce en doğru olanıdır.

Bahçeli, seçimlere giderken provokasyonların yaşanabileceğine de dikkat çekti:

- Seçime kadar her türlü provokasyonun sahnelenmesi muhtemeldir, beklenmelidir. Zillet ittifakına aleni dayanak ve destek olan küresel emperyalizm bütün çakallarını aramıza salmıştır.

MHP Genel Başkanı, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a da "Türksüz anayasa" tepkisi gösterdi:

- Açıkladığı Temel Haklar ve Eylem Planı sömürgecilerin siparişidir. Bu kurşun gibi sözlere CHP’den tek bir itiraz gelmemiştir. İP’ten tek bir tepki duyulmamıştır. Zilletin diğer paydaşları da suspus vaziyettedir.

Bahçeli, Altılı Masada yaşanan adaylık krizine ilişkin de konuştu:

- Ortak aday çıkarmak için altılı masadaki parti başkanları görüşmüşlere başlayacaklarmış. İnsan merak etmeden duramıyor, peki bugüne kadar ne görüştünüz, neyle avundunuz, neleri konuştunuz, neyin hesabını yaptınız? CHP’sinden İP’ine, Deva’sından Serok’una kadar hiçbir zillet partisinin Türkiye’ye hizmet, millete dev eserler kazandırmak gibi bir derdi, özlemi, gayesi, niyeti yoktur, olmasını beklemek ise tamamıyla beyhudedir. 
# devlet bahçeli # ümit özdağ # Sinan Ateş