Bahçeli ile Kılıçdaroğlu arasında Sinan Ateş tartışması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 10 Ocak 2023'de partilerinin grup toplantılarını gerçekleştirdi. Her iki grup toplantısında da gündemlerden biri geçtiğimiz günlerde suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Sinan Ateş cinayeti ile ilgili şunları belirtti:

- (Sinan Ateş cinayeti) Menfur bir cinayete dava arkadaşlarımızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz. Cinayetin gölgesi MHP'ye düşürülmek istendi. MHP'ye cinayetin ihale edilmesi amacıyla şiddetli bir cephe açılıp ittifakla harekete geçildi.

Birkaç saat sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısı gerçekleşti. Kılıçdaroğlu Sinan Ateş cinayeti ile ilgili şunları belirtti:

- Sinan Ateş bizim de evladımızdır. CHP'de ülkü arkadaşlarımız var. Sinan Ateş onların da evladı, kardeşi, yol arkadaşı. Cumhuriyet Halk Partisi kardeşimizin hakkını savunacaktır. Ülkücülük vatanseverliktir, biz de vatanseveriz.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıktığı sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti.

# kılıçdaroğlu # devlet bahçeli # Sinan Ateş