Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na: "Türk subayına düşman olduğunu gösterdi"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TSK'yı ve Perinçek'i hedef alan açıklamaları sonrası Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten sert tepki geldi. Perinçek, "Kılıçdaroğlu bu konuşmasıyla Türk subayına düşman olduğunu göstermiştir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i hedef aldı. Kılıçdaroğlu, Salı günü yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslim Töreni'nde yaptığı konuşma ve törene katılan askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlaması üzerinden TSK'yı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, "(Erdoğan) Dün eleştirdiği her şeye şimdi kendi dönüştü. Militarizmin savunucusu oldu" ifadelerini kullandıktan sonra şöyle devam etti:

- (Erdoğan) Dün beni eleştirirken kendini askerlere alkışlatır oldu. Askerlerin alkışlaması hiç umrumda değil ama devlet açısından büyük bir çürümüşlüğün göstergesidir bu. Askerin beni asla alkışlamasını istemem. 
- Etrafınıza, siyaset koridorlarında kariyer devşiren asker koyarsanız, elinizde bol yıldızlı, bol apoletli Ortadoğu üniformaları kalır. Unutmayın ki bol bol apoletli Ortadoğu askerleri savaşlardan, cephelerden kaçtılar. Kariyerist kafadan hayır gelmez. O yüzden komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir.
- Siyaset mi yapmak istiyorlar? Çıkarsınlar o üniformayı, hizalansınlar Erdoğan'ın yaynına, Perinçek'e de takılsınlar...

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten sert tepki geldi. Ulusal Kanal'da, Çıkış Yolu programında Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını değerlendiren Doğu Perinçek, Atatürk'ün Afyon'da yaptığı bir konuşmayı hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu bu konuşmasıyla Türk subayına düşman olduğunu göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek şunları belirtti:

- Türk ordusuna, Türk komutanlarına düşmanın mevzisinden, düşmanca ifadeler var. "Bunlar Ortadoğu Paşalarıdır. Bunlar savaşamazlar, firar ederler" gibi sözler.
- Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasını dinleyince aklıma, 1920 yılında Mustafa Kemal Paşa'nın, İstiklal Savaşı'nın başında Afyon'da zabitlere yaptığı çok önemli bir konuşma geldi. Şöyle diyor; "Subaylar, fedakarlar sınıfının en önünde bulunmak mecburiyetindedirler. Çünkü düşmanlarımız herkesten önce onları öldürürler. Onları aşağılar ve hor görürler. Hayatında bir an olsa bile subaylık yapmış, subaylık izzeti nefsini, şerefini duymuş, ölümü küçümsemiş insan hayattayken, düşmanının tasarladığı ve reva gördüğü bu muamelelere katlanamaz. Onun yaşamak için bir çaresi vardır. Şerefini korumak. Halbu ki düşmanlarımızın da kast ettiği o şerefi de ayaklar altına almaktır".
- Kemal Kılıçdaroğlu bu konuşmasıyla Türk komutanına, Türk subayına düşman olduğunu göstermiştir.
# vatan partisi # Doğu Perinçek # kemal kılıçdaroğlu # cumhuriyet halk partisi