CHP'den sonra şimdi de İyi Parti ABD'ye gitti

Biden ittifakında Washington sırası İyi Parti'de. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti sonrası İyi Parti heyeti de Türk Festivali bahanesiyle ABD’ye gitti. 8 ay önce ertelenen programda 15 Temmuz’da rolü olan Henri Barkey ve CFR’nin de bulunduğu belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından şimdi de İyi Parti heyeti, ABD’ye gitti.

Heyet, İyi Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan ve yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş'ten oluşuyor. “Türk festivali” bahanesiyle ABD’ye giden heyetin, değişik seviyelerdeki muhatapları ve düşünce kuruluşlarıyla görüşmeler yapacağı duyruldu.

Erozan'ın başkanlığındaki heyetin yaklaşık 8 ay önce, ABD ziyareti kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminde de adı geçen CIA şefi Henri Barkey ile görüşme planladığı öğrenilmişti. İyi Parti’nin ABD Dış İlişkiler Konseyi’nin uluslararası planlama ve projelendirme kuruluşu olan Council on Foreign Relations  şirketi yöneticileriyle görüşme planı da bulunuyordu.

Washington'daki Türk Festivali'ne katılacaklarını açıklayan heyet, Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya geleceklerini bildirdi. Erozan, bu ziyaretin önceden planlandığını ancak koronavirüs salgını nedeniyle bugünlerde fırsat bulabildiklerini kaydetti.

Milliyet gazetesinin haberine göre İyi Partili Erozan, ziyaretle ilgili Türk-Amerikan ilişkilerinde 13 başlıkta sorun tespiti yaptıklarını söyledi. Erozan, bunların çözüm yollarını ve “Müstakbel iktidarlarında” ABD ile daha sağlıklı bir ilişki kurabilmenin yollarının ele alınacağını kaydetti.

Ziyaretin Kılıçdaroğlu'nun gezisinin hemen ardından gerçekleşmesi konusunda Erozan, "İki ziyaret arasında herhangi bir bağlantı yok. Tamamen tesadüf" dedi. ABD'de hangi muhataplarla ve neleri görüşeceklerine ilişkin sorulara ise Erozan, "Biden ile görüşmeyeceğiz, herkes emin olsun" yanıtını verdi.

# İyi Parti # abd # Henri Barkey