CHP'den AYM'ye Basın Kanunu baskısı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bilgi bozmayı önleme teklifini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını belirtti. AYM’nin kararı, seçimden sonraya bırakacağı yönünde duyumlar olduğunu belirten Öztrak, adeta AYM’yi uyardı.

CHP, bilgi bozmayı önleme teklifini hedef almaya devam ediyor. Teklifi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacak olan CHP, Yüksek Mahkeme’yi uyardı:

- Ancak bu iptal isteminin karara bağlanmasının, Seçim sonrasına kalacağı yönünde duyumlar alıyoruz. Bu, Anayasa Mahkemesi için de büyük bir samimiyet sınavıdır.

 CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Öztrak, AYM’nin bilgi bozmayı önleme teklifiyle ilgili hangi kararı vermesi gerektiğini tarif etti:

- Anayasa Mahkemesi; Ya seçimin adil ve güvenli olmasını ciddi bir biçimde sakatlayan, Bu yasayla ilgili iptal istemini ivedilikle görüşerek, karara bağlamalı, Ya da bu sansür yasasını karara bağlayana kadar, 29. maddesinin yürütmesini durdurma kararı vermelidir. 

 Öztrak’a Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde suya indirim talebinin reddedilmesine de değindi. CHP Sözcüsü, suya indirim talep eden AK Partililerin suç işlediğini öne sürdü:

- AK Partili belediye meclisi üyelerinin suya indirim talepleri suçtur. gözleri o kadar dönmüştür ki suç işlediklerinin farkında değildir. belediyenin gelirlerini düşürerek hizmet edemez duruma getirme çabasındadırlar.
# anayasa mahkemesi # faik öztrak # chp # basın kanunu