DİAYDER davasında yeni iddia: ‘Talimatı Mahir Polat'tan aldık'

Terör örgütü PKK’yla iltisaklı olduğu gerekçesiyle Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne açılan davada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık dün hakim karşısına çıktı.

Terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu belirtilen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının da aralarında bulunduğu 23 üyesi hakkında açılan davanın 4. Duruşması görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık dün hakim karşısına çıktı.

Tanık beyanlarının dinlendiği duruşmada Fatma Yavuz, asıl sorumlunun İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat olduğunu iddia ederek Polat’ın da tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Tanık Fatma Yavuz, DİAYDER Başkanı Ekrem Baran’la kendisini tanıştıran kişinin Mahir Polat olduğunu söyleyerek, son kararı Mahir Polat veya Vedat Kara’nın verdiğini belirtti, onların onayı doğrultusunda yardımların yapıldığını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca 23 sanık hakkında hazırlanan 335 sayfalık iddianamede, DİAYDER'in terörist başı Öcalan’ın telkin ve yönlendirmeleriyle kurulduğu belirtiliyor.

İBB tarafından derneğe verilen market yardım kartlarının örgüt sempatizanlarınca ailelere dağıtıldığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, 23 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 3,5 ile 15'er yıl arasında hapsi isteniyor.

# Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği # istanbul büyükşehir belediyesi