Rusya'dan Yunanistan'a ABD tepkisi: "Ekonomik sonuçları olacak."

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AB yaptırımlarına katılan Yunanistan'a sert sözlerle tepki gösterdi. Atina'nın bu adımın ekonomik sonuçları olacağını belirten Lavrov, "ABD'ye boyun eğmeyi kabul ettiler" dedi.

ABD'nin Rusya'yı hedef alan yaptırımlarına katılan Yunanistan'a Moskova'dan çok sert eleştiriler geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Atina'nın ABD'ye boyun eğmeyi kabul ettiğini söyledi ve şu sözleri kaydetti:

- Yunanlarla dosttuk. Ülkenin liderlerindeki değişimi not ettik. Amerikan reçetesine boyun eğmeyi kabul etti ya da buna mecbur kaldılar. Rusya'ya karşı saldırganlığı bu kadar memnuniyetle kabul edenlerle ilgili sonuçlarımızı çıkardık.

 Açıklamalarını Rusya'nın Atina Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yaptı Lavrov. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin son dönemlerdeki adımlarının ekonomik sonuçları olacağını belirten Lavrov sözleri şöyle noktaladı:

- Yaptırımları imzalayanların 'cephesine' ve Rus karşıtı eylemlerde bulunan liderler grubuna geçişlerinin hızı tuhaftı. Yunanların çıkarlarını değil, saldırgan karşıtlığın empoze edilen çizgisini yansıtıyor.

ABD'nin ve AB'nin yaptırımlarına katılan Yunanistan, Nisan 2022'de 12 Rus diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etmişti. Haziran 2022'de ise Rusya Yunanistan'ın Moskova Büyükelçiliğinde görevli 8 diplomatın "istenmeyen kişi" ülkeyi terk etmelerini istemişti.

# lavrov # rusya # abd # yunanistan