Dışişleri Komisyonu'nda terör tartışması: PKK'ya sahip çıkan HDP'ye tepki yükseldi

Meclis Dışişleri Komisyonu’nda İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı üzerinden PKK tartışması yaşandı. Ak Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, terör saldırısının failine “Terörist” diyemeyen İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Kamil Erozan’a tepki gösterdi.

Meclis Dışişleri Komisyonu, Antalya Diplomasi Forumu Vakfı kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Komisyonda gergin anlar yaşandı.

”TERÖRİST’ YERİNE NE DİYECEKSİNİZ?”

Komisyon görüşmelerinde İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Kamil Erozan’ın sözleri gündeme geldi. İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının failine “Terörist” demek için delil olması gerektiğini iddia eden İyi Partili Erozan’a AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan tepki gösterdi:

- Ya, yavrular öldü orada, insanların çocukları… Yani bu nasıl bir vicdandır? Ne diyeceksiniz buna peki “Terör saldırısı” demeyip başka bir terim mi üreteceksiniz? Bu kişiye nasıl bir isim koyacaksın “Terörist” yerine? Hem sol hem sağ, milliyetçi olarak anlatan insanların PKK'yı bu kadar nasıl bir vicdanla aklamaya çalışmasını anlayamıyorum ama tarihe not düşülüyor, milletimiz de görüyor, o anlamda değerlendirmeyi onlar yapacaktır, havale ediyorum.

 HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy ise terör saldırısının faili PKK’nın arkasında durdu. HDP’li Özsoy, “Bakalım bu İstanbul rezaletinin altından, bu vahşetin, bu haysiyetsizliğin altından ne haysiyetsizlikler çıkacak” dedi.

Dışişleri Komisyonu Başkanı AK Partili Akif Çağatay Kılıç, HDP’li Özsoy’un sözlerine yanıt verdi. Kılıç, “Saldırının müsebbibinin bütün dünyanın kabul ettiği PKK terör örgütü olduğunu herkes biliyor” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ise Meclis’teki bazı sözde milletvekillerinin PKK’nın propaganda imkânlarına alet olduğunu vurguladı. Özdemir, “Bunu kınadığımızı, kabul edemeyeceğimizi de hem ifade ediyorum hem de tutanaklara geçirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir başka devletin mesaj göndermiş olabileceğini iddia etmişti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise “Hangi örgüte mensup olduğu muamma” dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# İyi Parti # Ahmet Kamil Erozan # terörist # istiklal caddesi bombalı saldırısı # Hişyar Özsoy # Akif Çağatay Kılıç # İsmail Özdemir # ümit özdağ # engin altay