ÇKP 20.Ulusal Kongresi: ''100 milyon toplam nüfus yoksulluktan kurtuldu''

Türkiye, Asya Siyasi Partiler Toplantısına ev sahipliği yapıyor. Asya Siyasi Partiler Toplantısı öncesi 17 Kasım'da Çin'in Ankara Büyükelçiliği Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus Hotel'de bir toplantı düzenledi.

Türkiye, Asya Siyasi Partiler Toplantısına ev sahipliği yapıyor. Toplantı için Çin Komünist Partisi Heyeti Türkiye'ye geldi. Asya Siyasi Partiler Toplantısı öncesi 17 Kasım'da Çin'in Ankara Büyükelçiliği Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus Hotel'de bir toplantı düzenledi. Toplantıda Çin'in Ankara Büyükelçi Liu Shaobin ve ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Qian Hongshan konuşma yaptılar. Qian konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

Qian Hongshan, Çin Komünist Parti Ulusal Kongresi Özel Konulu Brifing Toplantısında dinleyicileri 16-22 Ekim tarihlerinde Pekin'de düzenlenen ÇKP 20. Ulusal Kongresi hakkında bilgilendirdi. Konuşmasına PKK'nın Taksim'deki bombalı saldırısından büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek başlayan ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Qian Hongshan, ÇKP 20. Ulusal Kongresi ve Türkiye-Çin ilişkileri üzerine konuştu.

Qian Hongshan, ÇKP'nin 20. Ulusal Kongresi için "Çin'de bütün Parti ve etnik gruplardan gelen halkı modern sosyalist ülkeyi inşa etmek için yapılan çok önemli bir kongredir" sözleriyle tanımladı.

"2035'e kadar sosyalist modernleşmeyi gerçekleştireceğiz" diyen Qian, Çin Halk CUmhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana yaşadığı dönüşümü anlatarak "Kırsalda 100 milyon toplam nüfus yoksulluktan kurtuldu" dedi.

ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Qian Hongshan, konuşmasında Çin'deki etnik gruplar ve diğer milletlerin de gelişmesini önemsediklerini ifade etti. ÇKP olarak diğer uluslarla birlikte modernizasyon yollarını geliştirmek istediklerini ifade etti. Qian Hongshan, ÇKP 20. Ulusal Kongre Raporundaki diğer bir önemli noktanın da ortak refah vurgusu olduğunun altını çizdi. Qian, " Sincan'daki Uygur halkı dâhil tüm etnik halkımızın hiçbiri eksiği olmayacaktır" dedi.

ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Qian Hongshan, konuşmasına "Çin ve Türkiye hem iki kadim medeniyete sahip ülke hem de Asya'nın büyük ülkeleridir" diyerek başladı. İki ülkenin dostluk temaslarının çok eskiye dayandığını ifade etti. ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı, pandemi döneminde iki ülkenin birbirine verdiği desteğin iki ülkenin stratejik ilişkilerine güç kattığını ifade etti.

Toplantıya Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek ve İl Başkanı Cem Dikmen'le birlikte birçok parti yöneticisi de katıldı.

# vatan partisi # şule perinçek # cem dikmen # Çin Komünist Partisi