Doğu Akdeniz’de savaş senaryoları konuşuldu: ''Atlantik'e karşı Rusya Çin Suriye ile ittifak yapmalı''

"Doğu Akdeniz'de Savaş Senaryoları" tarihi bir çalıştayla Ulusal Kanal ekranlarında yayınlandı. Çalıştaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başta olmak üzere öğretim üyeleri, emekli askerler ve alanında uzman kişiler katıldı.

Doğu Akdeniz'de savaş senaryoları tüm boyutlarıyla ele alındı. Asıl tehdidin Yunanistan değil ABD olduğuna dikkat çekildi.

Teori Dergisi öncülüğünde "Doğu Akdeniz'de Savaş Senaryoları"nın konuşulduğu tarihi çalıştay Ulusal Kanal ekranlarında yayınlandı. Çalıştaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Emin Gürses, KKTC Cumhurbaşkanı Danışmanı Hüseyin Macit Yusuf, Maltepe Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal, Şam Üniversitesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Yuva, Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa, Emekli Deniz Kurmay Albay, Halil Özsaraç ve Tarihçi-yazar Koray Kamacı katıldı. Çalıştayda Perinçek, Yunanistan'ın Türkiye ile teke tek savaşa giremeyeceğini kaydetti.

Hükümetin bölgede izlediği denge politikası ve Avrupa Birliği'ne stratejik yönelim söylemleri de eleştirildi.

Tarihi çalıştayda ABD güdümlü Atlantik'e karşı Rusya-Çin-Suriye ile ittifakı yapılması gerektiği vurgulandı. Suriye ile de anlaşmanın şart olduğu ifade edildi.

ABD tehdidinin yanı sıra Doğu Akdeniz'de Mısır'ın etkisine de dikkat çekildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtılma süreci de konuşmacıların gündemindeydi. Vatan Partisi'nin en başında beri tanıtılma için büyük çaba sarf ettiği kaydedildi.

# doğu akdeniz # yunanistan # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # vatan partisi # Doğu Perinçek # abd