HDP'li Sancar PKK'ı aklayıp DEAŞ'i işaret etti

PKK'nın Meclis'teki temsilcisi HDP'den terör örgütünü aklayan açıklamalar geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstiklal Caddesi saldırısında PKK'yı gizleyip DEAŞ'a işaret etti.

Saldırıyla ilgili ortada bulanık bir tablo olduğunu iddia etti. PKK'nın Meclis'teki temsilcisi HDP'den terör örgütünü aklayan açıklama yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstiklal Caddesi saldırısında PKK'yı gizleyip DEAŞ'e işaret etti. "DEAŞ ile bağlantıya işaret eden çok güçlü bilgi ve iddialar ya yok sayıldı ya da manipüle edildi.” diyerek PKK’ya destek çıktı.

Türkiye'nin terörle mücadelesini de hedef alan Sancar, mücadeleyi savaş politikası olarak nitelendirdi.

Açıklamasında terör örgütü PKK’nın roketlerle sivillere saldırısına hiç değinmeyen Sancar, iktidarın öncelikle ve özellikle cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasını sağlayacağı şartları yaratmaya çalıştığını öne sürdü.

Sancar’ın hedefinde PKK değil patlamada ABD’yi adres gösteren Süleyman Soylu da vardı. Emniyet ifadelerinin büyük bir bölümünün iktidara yakın medya kuruluşları tarafından servis edildiğini ileri süren Sancar, "Bunlar da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kurgusunu boşa düşüren nitelikler taşıyor. Dolayısıyla tipik bir karanlık senaryoyla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Saldırı sonrası açıklama yapan CHP ve İYİ Parti'nin de terör örgütü PKK'dan hiç bahsetmemesi dikkat çekmişti.

# mithat sancar # 13 Kasım İstiklal Caddesi Saldırısı # pkk # deaş # süleyman soylu