Murat Ongun şehit üzerinden teröristi savundu

İBB’ye yönelik başlatılan terör soruşturmasının yankısı sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB’de çalışan terör kadrolarını açıklamasının ardından İmamoğlu’nun sözcüsü Murat Ongun, “Süleyman Soylu’nun “PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci”ediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin işe aldığı terör iltisaklı isimler bir bir açığa çıkıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıkladığı 505 kişiden biri olan Muharrem Kılıç’ın da PKK’nın dağ kadrosunda olmasına rağmen İBB’de itfaye eri olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Muharrem Kılıç’a ise İmamoğlu’nun sözcüsü Murat Ongun sahip çıktı:

- Süleyman Soylu’nun “PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci” dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu’nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin.

Ongun’un şehit kardeşi dediği ismin sicilini ise Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy açıkladı. Ersoy, 2016’da Diyarbakır patlamasında şehit olan Mehmet Kılıç’ın kardeşi Muharrem Kılıç’ın 2014’te PKK’nın kırsal kadrosuna, 2017’de ise PKK’nın şehir yapılanması YPS’ye katıldığını duyurdu.

Öte yandan Ersoy, terörist Muharrem Kılıç’ın 2018’de şehit yakını kontenjanından memur olmak istemiş olduğunu ancak güvenlik soruşturması olumsuz olduğundan reddedildiğini de duyurdu

# istanbul büyükşehir belediyesi # murat ongun # mehmet ersoy # pkk