"Anayasa Mahkemesine sesleniyoruz: HDP’nin kapatılmasını geciktirmek Mehmetçiğe ihanettir"

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, 29 Aralık 2022 saat 13.00’de, parti üyeleriyle birlikte Anayasa Mahkemesi önünde HDP’nin kapatılması için nöbet eylemlerinin başladığını ilan ederek bir basın açıklaması yaptı.

Vatan Partisi, HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi önünde nöbet eylemine başladı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, 29 Aralık 2022 saat 13.00’de, parti üyeleriyle birlikte Anayasa Mahkemesi önünde HDP’nin kapatılması için nöbet eylemlerinin başladığını ilan ederek bir basın açıklaması yaptı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı şu ifadeleri kullandı:

- AYM hukuku uygulamalıdır. Hukuken davanın uzatılması kabul edilemez. Ek süreler, Mehmetçiğe ihanettir.
- Türk devleti Edirne’den Hakkari’ye egemenliğini ve halka dayanan otoritesini sürdürecektir. Açılım sürecine geri dönüş yoktur.
- HDP’ye üye olmuş, oy vermiş, yöneticilik yapmış, bütün kardeşlerimizi, bütün vatandaşlarımızı da Türkiye’nin birlik ve beraberlik sürecine böyle kazanacağız ve kazanıyoruz.
- Ne AK Parti, ne de Altılı Masa HDP’nin kapatılması konusunda kararlı ve tutarlı değildir. Bir tek Vatan Partisi’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek var! HDP Kapatılana kadar, her hafta, AYM önünde nöbetteyiz.

Özgür Bursalı'nın yaptığı basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Büyük Türk Milleti,

Değerli Basın Mensupları,

Bugün burada, Anayasa Mahkemesi önünde, Türkiye’nin bağımsızlığı ve birliği için, Türk milleti için, Mehmetçiğimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız için ve ülkemizin geleceği için tarihi bir nöbete başlıyoruz.

"Anayasa Mahkemesine sesleniyoruz: HDP’nin kapatılmasını geciktirmek Mehmetçiğe ihanettir" - Resim : 1

BU BİR VATAN NÖBETİDİR

PKK’nın emrindeki HDP’nin kapatılma davası, arkamızdaki Anayasa Mahkemesi’nin koridorlarında neredeyse iki yıldır süründürülüyor! Mehmetçik'in, Polisimizin savaştığı, milletimizin şehitler verdiği güçleri Anayasa Mahkemesi, davayı uzatan bu tavrıyla korumaya devam ediyor. Yeter diyoruz!

Mehmetçiğimize kurşun sıkan, şehirlerimize mayın döşeyen, PKK’ya eleman toplayan, evlatlarımızı dağa kaçıran, TBMM’de PKK propagandası yapan bu terör örgütüne karşı Türk milletinin isyan bayrağını Anayasa Mahkemesi önünden kaldırıyoruz.   

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINI KUTLUYORUZ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör faaliyetlerinin odağı olarak Anayasa yıkıcısı bir örgüt olduğu saptanan ve PKK’nın bir organı olan HDP’nin kapatılması için nöbete başlıyoruz.

Milletimizin yüreğine su serpen, Türkiyemizin önündeki büyük tehdidi saptayan ve gereğini yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Bekir Şahin’i kutluyoruz. Türkiye zor dönemlerden böyle kahraman tavırlarla ve insanlarla çıkacaktır.

TÜRKİYE-SURİYE-RUSYA PKK’YI BİTİRECEK AYM GÖREVİNİ ERTELEYEMEZ

Dün, Türkiye, Suriye ve Rusya’nın Sayın Savunma Bakanları Moskova’da bir araya geldi. Bu buluşma ülkemiz, bölgemiz ve dünyamız için tarihi bir gelişmedir. Bir dönüm noktasıdır.

Bakanlar, Silahlı Kuvvetlerin Bakanlarıdır. Bu açıdan, sıradan bir buluşma değildir. Sayın Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın Sayın Suriye ve Rusya Savunma Bakanlarıyla buluşmasının tek bir anlamı vardır. Üç ülkenin ortak iradesi ve eylemiyle PKK’nın işi silahla bitirilecektir ve artık ABD’ye yol görünmüştür.

Elbette ABD bu gelişmeyi izlemeyecek ve yanıt vermek isteyecektir. Bu koşullarda, iç cepheyi sağlam tutmak, hayati önemdedir.

ABD’nin Ege’de, Doğu Akdeniz’de silahlarıyla, tanklarıyla, toplarıyla ve içerdeki tayfasıyla tehditleri arttıracağı koşullarda, Anayasa Mahkemesi’nin önündeki HDP’yi kapatma görevi, artık daha yakıcı ve ertelenemez hale gelmiştir.

ABD’nin kaos planlarına en etkili yanıt, HDP’yi derhal kapatmaktır.

Bu saatten sonra, iç cephede bir kanser hücresine, Türkiye’yi karıştırmak ve terör yaratmak için en kullanışlı aleti olan HDP’ye daha fazla özgürlük tanıyamazsınız. Bunun hesabını veremezsiniz! Kaybedilen her dakika, Türkiye’nin geleceğinden çalınmaktadır.

"Anayasa Mahkemesine sesleniyoruz: HDP’nin kapatılmasını geciktirmek Mehmetçiğe ihanettir" - Resim : 2

AYM HUKUKU UYGULAMALIDIR

HDP’nin kapatılması hem vatanseverliğin hem de hukukun gereği olarak zorunludur. HDP’nin bütün suçları, binlerce sayfa iddianameyle kanıtlanmışken, patlattığı bombalar, döşediği mayınlar, kaçırdığı evlatlar, terör örgütüne belediyeleriyle taşıdığı cephaneler ortadayken, kendileri dahi suçlarını saklamazken, AYM hangi hukuku uygulamaktadır?

Bu dava Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve Siyasal Partiler Kanunu’na göre yürütülmüyor, ABD ve AB emperyalistlerinin baskıları çerçevesinde süründürülüyor.

İstediğiniz ek süreler, Mehmetçiğe biraz daha kurşun sıkılması için ek süredir.

İstediğiniz ek süreler, caddelerimizde bombaların patlamasına ek süredir.

İstediğiniz ek süreler, verilecek yüz milyonlarca lira devlet yardımıyla PKK’ya yardımın ek süresidir.

Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir yargıcın bu davada HDP’nin kapatılmasının aksine bir tavrı olamaz.

Hukuku uygulayın ve bu milletin yargısı olun. Türk milleti sizi alkışlasın, başının tacı yapsın.

HDP’YE OY VEREN İNSANLARIMIZI KAZANACAĞIZ

Bu dava Türküyle, Kürdüyle, Türk milletinin davasıdır.

HDP’nin kapatılması, Mehmetçiğimizin, Polisimizin, Korucularımızın talebidir. Diyarbakır Analarının talebidir. Mardinlinin, Siirtlinin, Hakkarilinin, Trabzonlunun, Edirnelinin talebidir. Milletimizin gözü buradadır.

Özellikle Güneydoğu Bölgesinde halkımızda, PKK’nın baskı ve tehditlerinden, terör belasından kurtulmuşken, bu davanın sürüncemede bırakılması, büyük bir güvensizliğe yol açmaktadır.

Türk devleti Edirne’den Hakkari’ye egemenliğini ve halka dayanan otoritesini sürdürecektir. Açılım sürecine geri dönüş yoktur! HDP’ye yaşam hakkının tanınamayacağını göstermemiz lazım.

HDP’ye üye olmuş, oy vermiş, yöneticilik yapmış, bütün kardeşlerimizi, bütün vatandaşlarımızı da Türkiye’nin birlikte ve beraberlik sürecine böyle kazanacağız ve kazanıyoruz.

Yine ellerine Amerika-İsrail silahlarını alan insanlarımız, o silahları şimdi yere atmaya başlıyor ve PKK dağılıyor. Bu birliğin ve beraberliğin hızlanması için de HDP derhal kapatılmalıdır.

"Anayasa Mahkemesine sesleniyoruz: HDP’nin kapatılmasını geciktirmek Mehmetçiğe ihanettir" - Resim : 3

TERÖRLE MÜCADELE YALNIZCA MEHMETÇİĞE BIRAKILAMAZ

Mevzimiz burasıdır, Anayasa Mahkemesi’dir. Dün mevzi Fırat Kalkanı, Zeyitn Dalı, Barış Pınarı, Sur, Silopi, Nusaybin hendek harekâtları, Pençe Kilit, Pençe Kaplandı, bugün burasıdır.

Mehmetçik nasıl PKK’yı hendeklere gömdüyse, bugün şu anda nasıl sınır boylarında aslanlar gibi savaşıyorsa, polisimiz, bombaların üstüne gözünü kırpmadan nasıl koşuyorsa, korucularımız hayatını nasıl ortaya koyuyorsa, biz de aynı kararlılıkla, AYM önündeyiz.

Terörle mücadele yalnız kahraman askerimize polisimize bırakılamaz. Mehmetçik siperin en önünde savaşacak, Polisimiz bombaların üzerine koşacak, HDP’liler, şehirde PKK propagandasına devam edecek, Ankara’da kırmızı plakalı araçlarla gezecek, seçimlere katılacak, bölücülük yapacak, HDP-PKK Şehirlerimizde, İstiklal Caddesinde bombalar patlatacak, canlarımız, evlatlarımız şehit olacak,

AYM de iş yükü bahanesiyle davayı uzatmaya devam edecek.

TBMM’den HDP’li teröristleri toplamaya devam edeceğiz, ama devletin kasasından HDP-PKK’ya 539.6 Milyon TL yardım vermeye devam edilecek!

Sayın Yargıtay Başsavcımızın HDP’ye sağlanan mali olanakların durdurulması talebi, en acil şekilde uygulanmalıdır. Devletin PKK’ya verecek tek kuruşu olamaz.

ANAYASA YIKICILARIYLA ANAYASA YAPILMAZ

Bir yandan Biden tayfası, CHP-İYİP başta olmak üzere Altılı Masa, kaderini HDP’ye bağlamış ve PKK ile kol kola girmişken, diğer yanda AK Parti, TBMM’de bu terör partisini ziyaret ederek anayasa yapma uğraşı içine girmektedir.

HDP ile varılacak yolun sonu ancak uçurumdur.

Altılı Masa HDP-PKK ile birlikte hendeklere gömülecek.

AK Parti de Anayasa yıkıcılarıyla anayasa yapmaya, o partiyi meşrulaştırmaya devam ederse, onlar da Biden tayfasının dostu olacak ve aynı kaderi paylaşacaklar.

Mehmetçiğe kurşun sıkanlarla, bebek katilleriyle Anayasa yapılmaz, Anayasa yıkılır!

"Anayasa Mahkemesine sesleniyoruz: HDP’nin kapatılmasını geciktirmek Mehmetçiğe ihanettir" - Resim : 4

HDP KAPATILANA KADAR NÖBETTEYİZ!

 Milletimizin içi rahat olsun.Bu ülkenin Vatan Partisi var.

HDP ve PKK’yla mücadelede sarsılmayan, yalpalamayan, kararlı ve tutarlı tek partiyiz.

18 Ocak 2016’dan bugüne HDP’nin kapatılması için dört kez başvuru yaptık ve bütün Türkiye’de mücadelesini yürüttük. Yüz binlerce vatandaştan imza topladık.

PKK’nın bitirilmesi için Suriye ile işbirliğini tek başımıza ısrarla savunduk, Şam’a gittik, görüşmeler yaptık ve süreci bugünkü noktaya getirdik.

Ne AK Parti, ne de Altılı Masa HDP’nin kapatılması konusunda kararlı ve tutarlı değildir.

Bir tek Vatan Partisi var. Bir tek Vatan Partisi’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek var!

HDP Kapatılana kadar, her hafta, AYM önünde nöbetteyiz. Dalga dalga geleceğiz, Mehmetçiğin ve polisimizin özlemlerini getireceğiz. Güneydoğu ve Doğu Anadolu halkımızın çığlıklarını, Diyarbakır Analarının feryatlarını haykıracağız.

Türküyle Kürdüyle Türk milletinin isyanını taşıyacağız.

HDP Kapatılacak, PKK’ya beyaz bayrak çektireceğiz, ülkemizi bu kararlılıkla aydınlık geleceğe taşıyacağız.

Bütün kamuoyuna, Türkiye’nin vatanseverlerine, öncülerine, kitle örgütlerine de sesleniyoruz. Savaş mevzisi burasıdır. Bugün Vatan nöbetinin adresi burasıdır. Gelin, hep birlikte bu mücadeleyi zafere ulaştıralım.