Kılıçdaroğlu'ndan Altılı Masa'ya ABD müdahalesi cevabı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulusal Kanal’ın “ABD merkezli düşünce kuruluşlarının raporlarında Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Meral Akşener öne çıkarılıyor. 6’lı masaya ABD’nin müdahalesi var mı?” sorusuna yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin müdahalesinin farkında olduklarının mesajını verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde gazetecilerle bir araya geldi. Ulusal Kanal, “ABD merkezli düşünce kuruluşlarının raporlarında Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Meral Akşener öne çıkarılıyor. Altılı Masaya ABD’nin müdahalesi var mı?” sorusunu Kılıçdaroğlu’na yöneltti.

CHP Genel Başkanı, durumun farkında olduklarını işaret etti. Kılıçdaroğlu, “Partiden gelip medyada görev yapan arkadaşlar bize bunu ayrıntılı şekilde veriyorlar. Biz CHP olarak kuvayi milliyeci bir partiyiz. Egemen güçlerin önünde boyun eğmeyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nde görüşülen HDP’ye kapatma davasını da değerlendirdi. “Siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmuyorum” diyen Kılıçdaroğlu, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılmasının bir demokrasi ayıbı olduğunu öne sürdü.

CHP Genel Başkanı, AK Parti’nin HDP’yi kendilerine destek olması için ikna etmeye çalıştığını belirtti. “HDP buna yanaşmadığı için HDP’yi de bir şekilde kapatabilir miyiz diyorlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Altılı Masadan çoklu aday çıkarılıp çıkarılmayacağına yönelik soruya da yanıt verdi. “İlla çoklu aday tekli aday değil” diyen Kılıçdaroğlu, Altılı Masada konuşulursa çoklu adayın konuşulabileceğini işaret etti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# chp # kemal kılıçdaroğlu # abd # altılı masa