Savaş uçaklarının bilgisini paylaşmıştı: İstenen ceza belli oldu

Diyarbakır'dan havalanan savaş uçaklarının bilgilerini sosyal medyada paylaşmıştı... Hakkında dava açıldı… İddianamede, sanık Evindar Ö.’nün "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 20 yıla kadar hapis istendi.

Diyarbakır'da 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan savaş uçaklarına ilişkin bilgileri, Sosyal medyadan paylaşan sanık Evindar Ö. hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, sanığın, jetlerin kalkış ve inişini sosyal medya hesabından 17 Şubat ve 23 Mayıs tarihleri arasında 158 kez paylaştığı tespitine yer verildi. Paylaşımlarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni 'düşman' olarak niteleyip, "Düşmanın hava ve kara hareketlerini süratle duyurmalıyız. Pasif kalmamalıyız..." gibi ifadeler ile terör örgütü PKK'yı övücü, teröristleri cesaretlendirici sözler kullandığı belirtildi.

İddiaamede, tutuklu Sanık Evindar Ö.’nün 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

# diyarbakır # savaş uçağı # pkk