Seçim ikinci tura kaldı: Süreç nasıl işleyecek?

Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Açıklama Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener'den geldi. Peki, Yüksek Seçim Kurulu'nun ikinci tur için açıkladığı 28 Mayıs tarihine kadar süreç nasıl işleyecek? İşte ikinci tur sürecinin ayrıntıları...

SESAÇ//YENER///
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener 14 Mayıs seçimleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, kesin olmayan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla birlikte Türkiye 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gidecek.
SESAÇ//YENER///
Bu kez tek oy pusulası olacak. O pusulada da Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.
SESAÇ//(YENER//(OY PUSULASINDA ilk sırada RTE ikinci sırada Kılıçdaroğlu yer olacak.))
Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre, 15 Mayıs itibarıyla adaylar için propaganda dönemi başlayacak. 16 Mayıs'ta ilçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna yapılacak itiraz süresi saat 17'de son bulacak. Yapılan itirazlar il seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.
ES//
17 Mayıs'ta ise il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK'ye yapılacak itiraz süresi saat 17'de sona erecek. İlçe seçim kurullarınca, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişikliklerinin SEÇSİS'e işlenmesine başlanacak.
ES///
YSK tarafından kesin seçim sonuçları da 19 Mayıs'ta Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.
ES//
Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi 20 Mayıs'ta başlayacak. 24 Mayıs'ta ise yurt dışında oy verme işlemi sona erecek. Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.
ES//
Seçim propaganda dönemi 27 Mayıs saat 18'de sona erecek.
ES//
Türkiye 28 Mayıs'ta da yeniden sandık başına gidecek.

# seçim 2023 # ikinci tur # cumhurbaşkanlığı seçimi