Turizmciler depremzedeler için kapılarını açtı

Seferberlik büyüyor. Bu vatandan aldığımızı şimdi bu vatana verme zamanı… Türk turizmcileri de bunun gereğini yaptı, otellerinin kapılarını depremzedelere açtı. Başta turizmin başkenti Antalya olmak üzere, sahil kentlerimiz depremden etkilenen vatandaşlarımız için hazır.

Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ayrıntılarını paylaştı. Oteller kapılarını depremzedelere açtı.

Depremin açtığı yaralar devlet-millet el ele, topyekûn seferberlikle sarılıyor. Başta turizmin başkenti Antalya olmak üzere, sahil kentlerimizin otelleri depremden etkilenen vatandaşlarımızın konaklaması için tahsis edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya, Manavgat ve Alanya’daki turizmcilerle bir araya geldi. Depremzedelerin Antalya'daki otellerde konaklamaları, bu konuda eşgüdümün sağlanması, kaç otelde misafir kabul edileceği, bu toplantılarda değerlendirildi.

Çavuşoğlu, turizmcilerle yaptığı toplantının ardından bu gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu, deprem mağdurlarının pek çok sorunla boğuşacağı bu uzun süreç için planlamaların devam ettiğini söyledi.

Havayoluyla kente ulaşan ilk depremzedeler, konaklama tesislerine yerleştirildi.

Antalya’nın yanı sıra Muğla, Kapadokya, Diyarbakır, Gaziantep ve Balıkesir’de de turizmciler, tesislerini depremzedeler için hazır hale getirdi.

# deprem # otel # Mevlüt Çavuşoğlu # Kahramanmaraş # antalya