Vatan Partisinden YSK’ya 100 bin imza başvurusu: "Vatandaşın önündeki engelleri kaldıralım"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde adaylık için 100 bin imzanın toplanacağı takvim belli oldu. Süreçle ilgili Vatan Partisi, Genel Sekreter Özgür Bursalı başkanlığındaki heyetle Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener'i ziyaret etti. Kurula 6 öneriden oluşan dilekçe verildi.

Seçimler için geri sayım başlarken Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde de 100 bin imzanın toplanması gerekiyor. Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbşakanı Adayı Doğu Perinçek de 100 bin imza toplayarak aday olacak isimlerin başında geliyor.

Vatan Partisi, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak vatandaşın cumhurbaşkanlığı aday tercihlerini yapabilmesi için engellerin kaldırılmasını istedi.

Vatan Partisi heyetinde, Genel Sekreter Özgür Bursalı, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Mehmet Cengiz, Hukuk İşleri Bürosu Başkanı Av. Nusret Senem ve MKK üyesi Av. Erdem Cömert yer aldı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener'i ziyaret eden heyet, cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imzanın toplanmasının kolaylaştırılması amacıyla öneriler sundu.

Deprem felaketinden etkilenen 11 ildeki Cumhurbaşkanı aday tercihi başvuruları ve yurtdışı Cumhurbaşkanı aday tercihlerini kolaylaştırmak gerektiği belirtildi.

Sunulan dilekçede E-Devlet yoluyla cumhurbaşkanı aday tercihi başvurularının da olanaklı hale getirilmesi, Cumhurbaşkanlığına aday teklifine ilişkin başvuru süresinin 2 hafta olarak belirlenmesi, İstanbul, İzmir, Aydın, Bursa ve Antalya illerindeki bir kısım İlçe Seçim Kurullarının taşınması yolundaki Kurulunuz kararından rü’cu edilmesi, Vatandaşların yalnızca kayıtlı oldukları değil, herhangi bir ilçe seçim kurulunda da imza verebilmesi, Cumhurbaşkanlığı aday teklifine ilişkin başvuruların yapıldığı süre boyunca İlçe Seçim Kurullarının çalışma saatlerinin 8.00 – 22.00 arası olarak belirlenmesi hususunda karar alınması,
yurt dışında kayıtlı seçmenlerin cumhurbaşkanı aday tercihi başvurularının yurt dışı ilçe seçim kurulu temsilciliklerinde bizzat yapılması hususunda karar alınması ve gereğinin yapılması talep edildi.

Öte yandan Vatan Partisi, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde Doğu Perinçek için 100 bin imza seferberliğini başlattı. Parti üyelerine genelge gönderildi.

Genelgeye göre bütün üyeler, mahalle örgütleri, temel örgütler, ilçe örgütleri, il örgütleri hızla harekete geçecek, her üyenin ve her örgütün somut imza sayısı hedefi ve planı olacak.

Ayrıca telefon seferberliği başlatıldı. Herkes telefon rehberini baştan aşağıya tarayacak, arayacak ve imza isteyecek. İkna ettiği kişi de, imza vermeye yalnız gidilmemesi için teşvik edilecek ve çevresini de imza vermesi sağlanacak.

Perincekicinimza.com sitesi yaygın olarak paylaşacak ve duyurulacak.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Doğu Perinçek # vatan partisi # yüksek seçim kurulu # seçim