Bombalı saldırı hazırlığındaki teröristler yakalandı

Büyükşehirlerde bombalı saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 2 PKK’lı terörist yakalandı. Operasyonda, 3 kilo C4 patlayıcı ele geçirilirken, teröristlere yardım eden 7 şüpheli de gözaltına alındı. Öte yandan İstanbul Gaziosmanpaşa’da, Türkiye Gençlik Vakfı’nın bulunduğu binayı hedef alan saldırıda maddi hasar oluştu.

Büyükşehirlerde bombalı saldırıda hazırlığındaki 2 terörist, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, saldırı talimatı, terör örgütü PKK/ YPG’nin Suriye'de bulunan sözde sorumlularından geldi. Metropollerde sansasyonel saldırılar düzenlemek amacıyla eğitilen bir grup terörist, yasadışı yollardan yurda sokulmak istendi.

İstihbaratı alan Jandarma ekipleri, harekete geçti; teröristlerin bulunması için özel ekip oluşturuldu. Teknik takibe alınan 2 PKK'lı terörist, Suriye’nin Resulayn ve Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde eş zamanlı yapılan operasyonlarla kıskıvrak yakalandı.

Teröristlerle birlikte, 3 kilo C-4 patlayıcı madde, bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, ateşleyici ve düzeneklerle elektronik materyal ele geçirildi. Teröristlere patlayıcıların taşınmasında yardım eden 7 şüpheli de gözaltına alındı.

Saldırı emrinin Suriye’de PKK/YPG’nin işgal ettiği Haseke’de bulunan üst düzey bir örgüt mensubu tarafından verildiği belirlendi.

Öte yandan İstanbul Gaziosmanpaşa’da Türkiye Gençlik Vakfı’nın bulunduğu bina bombalı saldırının hedefi oldu.

İstanbul Valiliği, binada maddi hasara neden olan saldırının zaman ayarlı el yapımı patlayıcı ile yapıldığını açıkladı.

Patlama anı güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntülerde, saat 05.40'da çarşaflı bir kişinin binanın yanına gelişi, kısa süre sonra bölgeden ayrılması ve ardından patlamanın yaşandığı görülüyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa'da infaz koruma memurlarını hedef alan saldırı ile İstanbul Gaziosmanpaşa'daki saldırıların eş zamanlı olduğuna dikkat çekti. Bozdağ, ''terör saldırıları olduğu bir gerçek.'' dedi:

''1 infaz memuru hayatını kaybetti. Yaralılarımızın durumu iyi. Faille ilgili güvenlik güçleri yakın takipte, İz sürmeye devam ediyor. İlk verilere göre önemli sonuçlara ulaştıklarını görüyoruz. Gaziosmanpaşa´da gerçekleşen saldırı ile Bursa'da yaşanan saldırıların eş zamanlı ve kullanılanlar aynı. Saldırıların terör saldırısı olduğu bir gerçek.''
# türkiye # pkk # terörist # bekir bozdağ # suriye # YPG # terör # içişleri bakanlığı # bombalı saldırı # Gaziosmanpaşa # terör saldırısı # bomba # adalet # patlayıcı # TÜGVA # c4 # patlayıcı madde