TLB'den 23 Nisan'da tarihi yürüyüş

Türk Devriminin 102. yılında Ankara, Türk Gençliği ile ayağa kalktı.Türkiye Liseliler Birliği, Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarla Birinci Meclis önünden Anıtkabir’e yürüdü. “Z kuşağı değil, Türk gençliğiyiz” diyen TLB, emperyalizmin dayatmalarına bir kez daha meydan okudu. Pençe-Kilit Operasyonu’nda görev yapan Mehmetçik'e selam gönderen TLB’liler, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin de kapatılmasını istedi. Gençliğe Hitabe okuyan gençler, yürüyüşün ardından Ata’nın huzuruna çıktı.

Kamera: Tansev Kara

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki tarihi yürüyüşe Edirne’den Diyarbakır’a, Aydın’dan Trabzon’a, Türkiye'nin dört bir yanından liseliler katıldı. Liselilerin yanı sıra anne-baba ve çocuklar da yürüyüşte pankartlar taşıdı. TLB Genel Başkanı Barış Dikmen, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada Türk gençliği olarak dayatmaları reddettiklerini söyledi.

Yürüyüşte TLB Ankara İl Başkan Yardımcısı Asya Karanlık, Muğla Milas İlçe Başkanı Defne Yosun Küçük ve TLB Antalya İl Başkanı Ali Onur Eryiğit de konuşma yaptı. Disney, Youtube ve Tiktok’a tepki gösteren gençler, “Sahte kahramanlara ihtiyacımız yok” dedi.

TLB’liler Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan askerilerin isimlerini sayarak Mehmetçiğe selam da gönderdi, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapanmasını istedi.

Türk gençliğinin görevini Atatürk’ten aldığını belirten liseliler, hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe’yi okudu.

TLB önderliğinde yürüyen gençler, yürüyüş sonunda Aslanlı Yol’dan geçerek Ata’nın huzuruna çıktı.

# Ankara # ankara # türkiye # Mustafa emal atatürk # pkk # çocuk # türk # şehit # tgb # Ulusal # türkiye gençlik birliği # Türkiye liseliler birliği # 23 Nisan # anıtkabir # tlb # Gazi meclis # ulusal egemenlik # Z kuşağı nedir