"Siyasi hata başka suç başka"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu programında gündem hakkında önemli açıklamalar yaptı. Dr. Doğu Perinçek, Osman Kavala'nın müebbet hapis cezası almasını değerlendirdi. Perinçek, ''Siyasi hata başka, suç başka'' dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu programında gündem hakkında önemli açıklamalar yaptı. Dr. Doğu Perinçek, Osman Kavala'nın müebbet hapis cezası almasını değerlendirdi. Perinçek, ''Siyasi hata başka, suç başka'' dedi.

Ermeni Soykırımı yalanına karşı AİHM'den alınan 3 kararı hatırlatan Perinçek, Biden'ın soykırıma hükmetme yetkisi olmadığını söyledi.

Irak'ın kuzeyine yapılan Pençe-Kilit operasyonunu da değerlendirdi Vatan Partisi Lideri. PKK'ya büyük darbe vurulduğunu söyleyen Perinçek bu süreçte Türkiye- Suriye ilişkilerinin önemli olduğunu vurguladı.

Perinçek, Türkiye ile Suriye'nin terörle mücadele konusunda işbirliğine hazırlıklı olduğuna da dikkat çekti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'in açıklamaları şu şekilde:

- Siyasi hatalar, husumetler suç olarak yorumlanabiliyor. Yayın organlarımızda da var bu. Suç başka bir şey. Suç ceza kanununda suç olarak tanımlanan eylemler işlendiği zaman o suç olur. Birisi Henry Barkey'le görüşmüş bu suç değil. 
- Burada bahsedilen suç hükümeti devirme teşebbüsünde bulunmak. Henry Barkey'le görüşme eğer bunun bir kanıtıysa delil olarak sayılabilir. 
- Soros'un beslediği Anadolu Vakfı'nın yöneticisi veya başkanı olmak tek başına suç olmaz. Bu para almak suç eyleminde kullanıldıysa o zaman Soros ilişkisi bu suçun kanıtlarından olabilir. 
- Kemal Kılıçdaroğlu da Soros Vakfı kurucularından. Bu ceza kanununda suç olarak tanımlanmış değil. Soros'un tertiplerinde yer almayı tek başına ispatlamaz. 
- Gezi eylemlerini düzenledi. Gezi eylemlerinde biz de varız. Gezi eylemleri hükümete karşı protesto eylemleri. Biz hükümet istifa dedik. Silivri duvarını yıkmamıza kadar sayın Cumhurbaşkanı BOP Eşbaşkanı olduğunu söylüyordu biz de istifa et diyorduk. Hükümeti protesto eden eylemler tek başına bir suç değil. Bugün de yapılıyor, yine suç değil. Biz Soros Vakfı'yla ilişkilere karşıyız. Türkiye'nin bütünlüğüne karşı tavırlar bunlar. Suç başka bir şey. Siyaseten karşı tarafta olmak başka bir şey. Başka suç tanımlarının bir kanıtı olduğu zaman deliller arasında bir anlamı olabilir. 
- Gerekçeli karar daha çıkmadı. Gerekçeli karar çıkacak, gerekçeli kararda da yeni bir şey görmeyeceğiz. Gerekçeli karar iddianamede ileri sürülen iddiaların açıklanması. İddianamedeki iddialar tek başlarına hükümeti devirme eyleminin kanıtları değil. Hükümeti devirme eyleminin şiddete dayalı olması lazım. 
- Tek başına bir insan hükümeti deviremez ama suç bireyseldir. Devletler suç işlemez, dernekler suç işlemez. Ama bir partinin mensupları suç işleyebilirler ama her biri kendi eyleminden sorumlu. 
- Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenler Gezi hareketine hükmetti. Gezi eylemlerinde AK Parti ve FETÖ'nün ortaklığı vardı. 2013 yılında hükümete ortak olan FETÖ hükümeti devirir mi? 15 Temmuz'la bir tutamazsınız. Sahte solcular ve PKK'lılar da gezinin içine girdiler. Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyorduk onlar da Mustafa Keser'in askerleriyiz diyordu. Gezi eyleminde yer alan PKK'lılar çözüm sürecini zedelemeyelim diyorlardı.
- AK Parti daha çok sopayla çözmeye çalışıyor. Batı işbirlikçileriyle mücadele etmeyi bilmiyor. Çünkü o da oradan geliyor. AK Parti'nin lideri 34 yerde BOP eşbaşkanıyım diyor. Ve Fatih Altaylı'nın 15 Şubat 2004 tarihli programında şunu söyledi: "Hani var ya ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi. O proje kapsamında Diyarbakır'ı merkez yapacağız, yıldız yapacağız" diyor. AK Parti de geçmişi itibariyle Batı'yla işbirliği içerisinde siyasete atıldı. Ama daha sonra mecburiyetler ve Türk çiftçisinin, sanayicisinin, üreticisinin talebiyle milli bir mevziye geldi. AK Parti'nin kendi geçmişinde Atlantik'le işbirliği olduğu için bu konuyu bilmiyor. Daha çok şiddet kullanarak, hapse atarak çözmeye çalışıyor. 
- İnsanları değiştirmek, hata yapanları düzeltmek devrimcilerde var. AK Parti'nin ideolojisi değiştirmekten çok cezalandırmak. 
- Hz.Muhammed'de bu vardı. Dönüştürmeye mecbur. Siz teksiniz, tebliğlerde bulunuyorsunuz. Çok az sayıda ona inanan insan var. Kendisine eliyle kılıçla gelen Hz.Ömer'i değiştirmek zorunda. Değiştirdiği için Hz. Ömer oluyor. 
# abd # türkiye # pkk # açıklama # diyarbakır # vatan partisi # cumhurbaşkanı # türk # gündem # protesto # hükümet # kılıçdaroğlu # Vatan # Partisi # osman kavala