Milli Eğitim Bakanlığı okul ortaklığı programını başlatıyor

Farklı okullardaki öğrenciler hem yüz yüze hem de çevrimiçi programlarda buluşacak. Sanattan bilime birçok konu başlığını farklı okul öğrencileri aynı etkinlikte işleyecek.

Farklı alanlarda eğitim veren devlet okulları arasında iş birliğini artırmak için harekete geçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı okul ortaklığı programı başlatma kararı aldı. Programla Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler liselerinin öğrenci, öğretmen ve yöneticileri farklı etkinliklerle bir araya gelecek.

Programda yer alan okullar, farklı illerden seçilecek. Ortak eğitimler hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak planlanacak. Okul kadroları, eğitimden yönetime birçok alanda iş birliği yaparak çalışma ve projelerini birbirine anlatacak.

Proje ile akademik başarının artırılması, öğretim yöntem ve tekniklerinin geliştirilmesi, sosyal sorumluluk projelerinin genişletilmesi amaçlandı. Öğrencilerin sosyalleşmesi ve eğitimcilerin yöntem çeşitliliğinin artırılması da hedeflendi.

Projeye velilerin de dahil edilmesi gündemde. Proje ortaöğretim kurumlarında da uygulanacak. Okul ortaklığı programının süresi 4 yıl olacak. 4'üncü yılın sonunda ortak okullarda değişiklik yapılabilecek.

# öğrenci # milli eğitim bakanlığı # lise # orta öğretim