TESK'ten iş güvenliği uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili açıklama yaptı. Palandöken, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkârlar kadar her kesimin bilinçli olması gerektiğini belirtti.

İş sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yaptı, yurttaşların da bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Palandöken, “İş yerinde her zaman önce sağlık, güvenlik daha sonra üretim ya da kazanç gelmelidir" dedi.

50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinin, iş yeri hekimi veya iş güvenliği uzmanından hizmet alma yükümlülüğünün 2023 sonuna ertelenmişti. Bu durumu hatırlatan Palandöken, " Bir kazanın bedelini ödemek o kazayı önlemekten daha maliyetli" diye konuştu.

# sağlık # türkiye # güvenlik # esnaf # TESK # bendevi palandöken # iş sağlığı # ​İş güvenliği # sanatkar # tüccar # Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasonu # Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken