Bakanlar Kurulu toplanıyor

Bakanlar Kurulu 9 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının gündeminde iç ve dış siyasette yaşanan gelişmeler ele alınacak. Terörle mücadele, sığınmacılarla ilgili provokatif adımlar değerlendirilecek.

Ramazan Bayramı sonrası Ankara haftaya yoğun gündemle başlayacak.

9 Mayıs Pazartesi Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri ekonomi olacak.

Fahiş fiyat artışlarına karşı alınan tedbirler, enflasyon durumu değerlendirilecek.

Sığınmacılarla ilgili yapılan kışkırtıcı açıklamalar da Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son gelişmeler ile ilgili Bakanları bilgilendirecek.

Dış politikada da Rusya ve Ukrayna sahasında yaşanan gelişmeler toplantıda değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yapılan diplomatik temasları Bakanlar Kurulu'na aktaracak.

Terörle mücadelede en önemli gündem başlıklarından biri olacak. Mehmetçiğin Irak'ın kuzeyine başlattığı Pençe-Kilit Harekatı'na ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir sunum yapacak.

Meclis'in gündemi de bu hafta yoğun olacak. Meclis Genel Kurulu, 10 Mayıs Salı kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanun teklifi için mesai yapacak.

Teklife göre, kasten öldürme suçunun kadına karşı işlenmesi halinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilecek. Israrlı takip olarak nitelendirilen fiiller suç olacak.

Kadına ve sağlık çalışanlarına karşı işlenen kasten yaralama suçları tutuklamaya ilişkin katalog suçlar arasına alınacak.

Meclis'teki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki kanun tekliflerini ele alacak. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Çarşamba günü toplanacak. Komisyonda İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında hazırlanan kanun teklifi görüşülecek.

Teklife göre, Türkiye İhracatçılar Meclisinin genel sekreterliğine 30 gün içinde atama yapılmaması halinde Ticaret Bakanlığınca resen görevlendirme yapılabilecek.

KİT Komisyonu, denetim programını sürdürecek. Komisyon, bazı kurumların 2019-2020 yılı hesaplarını inceleyecek.

Siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Salı günü Meclis toplantısında konuşacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Çarşamba günü partisinin vekillerine hitap edecek.

# chp # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # mhp # bakanlar kurulu # devlet bahçeli # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # meclis # süleyman soylu # gündem # enerji # son # Mayıs