"Terör örgütleri gençleri iş vaadi ile kandırıyor"

İran'dan "Terör örgütleri iş vaadi ile kandırdıkları gençleri terör kamplarına götürüyor." açıklaması geldi. İran İşçi Evi ve Terör Mağdurlarını Savunma Derneği yöneticileri, terör örgütleriyle mücadelede Türkiye ile işbirliğinin artmasını çağrısı yaptı. Yetkililer terör örgütleri PKK, PJAK ve Halkın Mücahitleri örgütlerinin aynı taktikleri kullandığına dikkat çekti.

İran İslam Cumhuriyeti'nde, işçilerin yaşadıkları sorunlara çözüm için çalışan en büyük kurum olan İran İşçi Evi ve Terör Mağdurlarını Savunma Derneği yöneticileri, terör örgütleriyle mücadelede Türkiye ile işbirliğinin artırılması çağrısı yaptı.


Ulusal Kanal'a konuşan İranlı yetkililer, “PJAK, PKK ve Halkın Mücahitleri Terör Örgütü, gençleri ve toplumun dar gelirli kesimlerinden iş arayan kişileri kendilerine çekerek, terör eylemlerini sürdürmeye çalışıyor." dedi.

İran İşçi Evi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Hamzai, PJAK, PKK ve HMTÖ'nün ortak hareket ettiğini, ABD emperyalizminin de bu terör örgütlerini desteklediğine dikkat çekti.

Terör örgütlerinin hedef kitlesini işçiler olarak belirlediğine dikkat çeken İran Terör Mağdurlarını Savunma Derneği Başkanı Dr. Muhammed Mehdi Mukaddes, örgüt üyelerinin yüzde 70'ini iş arayan kimselerden oluştuğunu vurguladı.

Halkın Mücahitleri Terör Örgütü tarafından kandırılarak örgütün Irak'taki kampına götürülen Fereydun İbrahimi, PKK ve PJAK'ın da aynı taktiği kullandığına dikkat çekti.

'CİNAYETLERİNİ KENDİ GÖZÜMLE GÖRDÜM'

Bu terörün mağdurlarından olan Fereydun İbrahimi şunları söyledi:
"Terör örgütleri hayatımın en iyi 14 yılını aldı. Beni kandırarak terör kampına götürdüler. Onlar beni zor koşullarda tutarak kendi düşüncelerini empoze ediyorlardı. Halkın Münafıkları, PJAK ve PKK, gençler için pusuya yatıyor. Onları sıkıntılı durumda kaldıkları sırada tuzağa düşürmek ve kendi çıkarları için kullanmak istiyorlar. Ben de bu grupların eylemlerinin mağduruyum. Onların cinayetlerini kendi gözlerimle gördüm ve uzun yıllar o korkunç kamplarda yaşadım. Tüm hükümetlerden dünyanın bu terör gruplarından kurtulması için terörle mücadeleyi çok ciddi bir şekilde sürdürmelerini istiyorum."

# abd # türkiye # iran # pkk # terör # ulusal kanal # Ulusal # İslam