AK Parti genç seçmen raporunu hazırladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na sunduğu araştırmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Raporda, 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak 6 milyon genç seçmenin olduğu belirtildi. Ak Parti'nin seçim stratejisinin genç hedef kitleyi tanımak, beklentilerini anlamak üzerine inşa edileceği ifade edildi.

AK Parti'de seçimlerde genç kitleye yönelik atılacak adımlar tartışıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geçen hafta yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na bir sunum yaptı. Gençlere yönelik çalışmaların yer aldığı sunumun ayrıntıları da ortaya çıktı.

Bakanlığın yaptığı araştırmada gençler, hayata dair herhangi bir bilgiyi edinme yolu olarak yaşamayı, görmeyi ve tecrübe etmeyi istiyor. Önümüzdeki ilk seçimlerde oy kullanacağını belirtenlerin oranı yüzde 89,2 olarak belirlendi.

Araştırmada, kendi oy tercihleri ile ailelerinin oy tercihlerinin örtüşüp örtüşmediği noktasında yüzde 61,9’u "evet örtüşüyor" cevabı verdi. Gençler ekonomi konusuna da ilgi duyuyor.

Bakan araştırmaya göre yaptığı sunumda, 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak 6 milyon genç seçmenin olduğunu belirtti. Seçim stratejisinin genç hedef kitleyi tanımak, beklentilerini anlamak üzerine inşa edileceğini ifade etti.

# spor # ak parti # ekonomi # Merkez # seçim # hedef # MKYK # oy # bakan # gençlik ve spor bakanlığı # seçmen # genç # Merkez Karar ve Yönetim Kurulu