Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya net mesaj

Türkiye İsveç ve Finlandiya'ya NATO kapısını kapattı. NATO üyeliği için Ankara'ya ikna ziyareti planlayan 2 ülkeye seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bizi ikna etmeye mi geleceklermiş? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar." dedi. NATO konusunda net mesaj veren Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın teröre desteğini hatırlatarak "üyeliğe evet demeyiz " açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvuru konusunda net mesaj verdi. Girmelerine 'Evet' demeyiz sözleriyle İsveç ve Finlandiya'ya NATO kapısını kapattı.

NATO üyeliği için Ankara'ya ikna ziyareti planlayan 2 ülkeye seslenen Erdoğan, "Boşuna yorulmasınlar" ifadelerini kullandı.

2 ülkenin terör örgütlerine destek verdiğini vurgulayan Erdoğan, bu konuda Türkiye'nin taleplerine karşılık verilmediğini de belirtti.

Erdoğan, daha önce Yunanistan'ın NATO'dan çıktığını ancak dönemin yönetiminin tekrar ülkenin NATO'ya girmesini sağladığını da hatırlattı.

Özellikle İsveç'in terör örgütünün kuluçka merkezi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 ülkeye güvenilmeyeceğini vurguladı. 

# ankara # türkiye # erdoğan # terör # cumhurbaşkanı # isveç # nato # başvuru # finlandiya # üyelik