"NATO ile denge siyaseti olmaz"

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili açıklama yaptı. Hükümetin veto tavrının olumlu fakat yeterli olmadığını belirtti. Türkiye'ye yönelik Atlantik tehditlerine dikkat çekti. Nato’nun genişleyeceği her noktanın Türkiye için birer tehdit olduğunu vurgulayan Vatan Partisi Lideri, hükümeti kararlı tavır alması için uyardı.

Baltık ülkeleri İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışması ve Nato’nun genişleme planları. Vatan PArtisi Genel Başkanı DoğuPerinçek, gündemdeki bu başlıklar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Hükûmetin veto tavrını olumlu karşılayan Perinçek, Nato’nun kuşatma tehdidine dikkat çekti. Nato ve ABD ile pazarlık söylemlerini işaret ederek hükümeti uyardı.

Perinçek; Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki ABD üsleri tehditlerini işaret etti.

NATO’nun genişleyeceği her noktanın Türkiye için birer tehdit olduğunu söyleyen Vatan Partisi Lideri, hükümeti kararlı tavır alması için uyardı. "NATO ile denge politikası olmaz" dedi.


Perinçek, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya konusundaki kararlı duruşunu Ukrayna’ya karşı da göstermesi gerektiğini belirtti.

Çözüm olarak Vatan Partisini işaret eden Perinçek, Türk Milletinin Nato’ya karşı kararlı ve bilinçli duruşunu da örnek gösterdi.

# abd # türkiye # Ukrayna # Perinçek # vatan partisi # isveç # türk # ege # tehdit # hükümet # Doğu Perinçek # nato # doğu # Atlantik # lider # Partisi # pazarlık # finlandiya