Bahçeli'den ABD'ye kışkırtma tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı olduğunu açıkladı. Rusya'nın üyelik üzerinden kışkırtıldığını vurgulayan Bahçeli, iki ülkenin teröre verdiği destekleri de hatırlattı. MHP liderinin gündeminde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza da vardı. CHP Genel Başkanına seslenen Devlet Bahçeli, "Açık açık söylemelidir;Türk devletine seri katil iftirasının yanında mıdır, karşısında mıdır?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. MHP lideri, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı çıktı, tehlikeleri şöyle açıkladı: 


- Finlandiya ve İsveç’in muhtemel çok riskli NATO üyeliği, Avrupa’nın güvenlik haritasını kaotik ölçülerde güncellemekle kalmayacak, Rusya’yı daha farklı ve kuvvet kullanımını provoke eden bir pozisyona taşıyacaktır.

Bahçeli, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girme tartışmalarına ilişkin konuştu. Devlet Bahçeli, NATO üyeliğinin bölge için tehlikesini 3 maddede sıraladı.


- Bu üyeliklerin gerçekleşmesi halinde Rusya’nın askeri veya siyasi tepkiselliği de kışkırtılmış olacaktır. İkinci olarak, hem Finlandiya hem de özellikle İsveç’in Türkiye düşmanlarına nasıl kucak açtığı herkesin bildiği gerçekler arasındadır. PKK’nın, FETÖ’nün, DHKP-C’nin barınağı, ikmal ve ihanet merkezi İsveç’tir. Üçüncü olarak, Kuzey Avrupa’nın mezkur iki ülkesinin NATO’ya girmesiyle ilgili hazırlık süreci, bir bakıma tehditleri Batı Avrupa’dan süpürme ve uzaklaştırma sinsiliğinden başka bir şey değildir.

Rusya'nın üyelik üzerinden kışkırtıldığını vurgulayan Bahçeli, ABD başta olmak üzere Batı'ya tepki gösterdi.


- Milliyetçi Hareket Partisi, NATO’nun genişleme ve doğuya açılma stratejisini bugünkü statükoda ve siyasi angajmanlar muhtevasında oldukça mahsurlu değerlendirmektedir. Özellikle ABD’nin öncülük yaptığı Batı bloku tehdit algılamalarını Ukrayna’yla sınırlı tutmaktansa Doğu Avrupa’dan İskandinav ülkelerine kadar yayma, krizin çapını esnetme gayretindedir.Bahçeli'nin gündeminde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza da vardı.

Bahçeli, Kaftancıoğlu ile ilgili şunları söyledi:

- CHP’nin İstanbul il başkanı özellikle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmiş, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılayarak seri katil demiş, suç işlemiştir. CHP Genel Başkanı bize açık açık söylemelidir; Türk devletine seri katil iftirasının yanında mıdır, karşısında mıdır?
Sayın Kılıçdaroğlu şimdi iyi dinle; bebek katilinin posterleri altında şarkılı türkülü konser veren sözde sanatçı müsveddelerine sahip çıkmak zulmün ta kendisidir. CHP’nin İstanbul il başkanı için siyaset yolu kapanmış, artık siyaset yasağıyla tasfiye olduğu hukuken netleşmiştir
# istanbul # chp # abd # türkiye # rusya # Ukrayna # isveç # tehdit # nato # Partisi # Canan Kaftancıoğlu # finlandiya